Активізувати громадян, знайти підтримку однодумців, вирішити проблему чи втілити корисну ідею — для цього існують перевірені інструменти, як-от електронні петиції. ОПОРА дізнавалася, як вони працюють у низці громад Київщини: Обухівській, Миронівській, Богуславській та Білоцерківській.

Електронна петиція — це одна з форм колективного звернення громадян як до органів місцевого самоврядування, так і до Президента України, Верховної Ради, Кабміну. Таке звернення є обов’язковим для розгляду за умови, якщо воно набрало належну кількість голосів. 

Зазвичай цей інструмент використовують, аби привернути увагу суспільства і влади до наявної проблеми в соціальній, політичній, економічній чи іншій сфері життя громади чи навіть країни в цілому. Використовувати петиції, зокрема електронні, або ж напряму звертатися до органів влади, дає право ст. 40 Конституції України. На практиці таку можливість забезпечує Закон України “Про звернення громадян”. 

Зміст петиції

У петиції має бути викладено суть звернення, зазначено ПІБ її автора та адресу його електронної пошти. При цьому варто перевірити, чи входить тема чи проблема, наведена у вашому зверненні, до повноважень органу, до якого ви звертаєтеся. Петиція не може містити закликів до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганди війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, закликів до вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини. 

Алгоритм створення петиції

Для подання електронної петиції потрібно заповнити форму на офіційному вебсайті органу, якому вона адресована, або на спеціальній платформі, як-от “e-DEM”. 

Дата публікації петиції (за нормою закону — два робочі дні після надходження, якщо вона відповідає нормам), є моментом початку збору підписів на її підтримку. Необхідна кількість підписів громадян на підтримку електронної петиції і термін збору цих підписів визначається статутом територіальної громади і відповідним положенням. На цьому етапі автору петиції варто докласти зусиль для її промоції. Втім, якщо петиція не набрала цієї необхідної кількості підписів, її все одно мають розглянути в порядку, встановленому законом для звичайних звернень громадян. 

Якщо ваше звернення визнають доречним і реалістичним, то орган, до якого ви його адресували, наприклад міська рада, може і має реалізувати його прийняттям відповідного рішення. Втім, після розгляду петиції влада може її й відхилити. 

Барʼєр для розгляду петиції залежить від кількості жителів у громаді, але місцеві ради по-різному підходять до цієї вимоги. У деяких громадах необхідно зібрати 100 голосів, в інших — 700 (а такий бар’єр подолати значно складніше).

 

Зокрема, у Богуславській міській громаді з населенням більш як 26 500 осіб для розгляду петиції необхідно за 30 календарних днів зібрати 100 підписів. Таку саму кількість підписів за такий самий термін необхідно зібрати в Обухівській громаді, де населення сягає 42 400 осіб. У Миронівській громаді 200 необхідних підписів збирають протягом 2 місяців. Мешканцям Білоцерківської громади потрібно зібрати 700 підписів за 45 календарних днів. 

Найбільш популярною категорією петицій у всіх вищезазначених громадах є благоустрій міста та будівництво. 

У Богуславській з 1 січня 2021 року до 1 березня 2024 року була подана лише 1 електронна петиція. У червні 2021 року один з мешканців запропонував демонтувати фігури персонажів російського мультфільму “Маша і ведмідь”. Однак автор зібрав лише 44 підписи зі 100 необхідних. 

Водночас у Богуславській громаді є й успішні кейси електронних петицій. Наприклад, у липні 2018 року місцевий активіст і тревел-блогер Євгеній Пузатко зареєстрував звернення “Про встановлення туристичних вказівників та інформаційних туристичних стендів”. Він обрав саме такий інструмент участі через його простоту: “Не потрібно бігати по кабінетах, заповнювати папірці, не потрібно підлаштовуватись під прийомні дні, збирати людей, проводити з ними бесіди, розмови, агітацію… Цього всього не потрібно. А коли питання можна вирішити через інтернет — це дуже класний інструмент. Тому, власне, і вирішив скористатися”. Тоді петиція зібрала 111 голосів зі 100 необхідних, а процес її реалізації тривав трохи більше року. В підсумку з міського бюджету виділили 100 тисяч гривень, на які встановили 15 туристичних вказівників та інформаційних стендів. 

У Миронівській громаді електронними петиціями громадяни користувалися лише 1 раз — у травні 2023 року. Втім, зібрати необхідні підписи під зверненням про заборону діяльності УПЦ МП на території громади не вдалося. 

Успішний кейс петицій зафіксовано і в Білоцерківській громаді, де зібрали 700 потрібних підписів під петицією про перенесення центру гуманітарної допомоги. Це звернення мешканці громади подали до місцевої влади після повномасштабного вторгнення — у серпні 2023 року. В цілому ж за звітний період громадяни подали 8 електронних петицій, але щодо 7 не вдалося зібрати необхідну кількість підписів. 

Дуже популярними петиції є в Обухівській громаді. 

З 2021 року до березня 2024 року до Обухівської міської ради було подано 52 електронні петиції, з них тільки 9 не отримали необхідну кількість голосів. Найбільше петицій — 24 — стосувалася благоустрою міста та будівництва, але 4 петиції з цієї сфери місцеві мешканці не підтримали. 9 петицій, 3 з яких також не підтримали, мали на меті покращити сферу транспорту та доріг. Ще 5 петицій, 4 з яких отримали 100 необхідних підписів, стосуються сфери ЖКГ. До сфер економіки та фінансів, а також охорони здоров'я належать по 3 петиції. Також 2 петиції були подані в напрямках екології та освіти і 3 у категорії “інше”. Ще одне звернення, яке не здобуло підтримки громадян, стосувалося соціального захист й охорони праці.


*сфери економіки та фінансів, охорони здоров'я, екології, освіти та інші

Загалом наще дослідження показало, що потенціал електронних петицій як інструменту громадської участі в Київській області розвинутий недостатньо. У Богуславській та Миронівській громадах електронні петиції були популярними до повномасштабного вторгнення. Наразі ж там варто проводити інформаційну кампанію з промоцією цього інструменту участі. У Білоцерківській громаді е-петиції не працюють належним чином — у 2021–2024 роках тут підтримали й розглянули лише одну петицію. Імовірно, так відбувається через високий бар'єр для їх розгляду. Найвищі ж показники підтримки таких звернень має Обухівська громада, де понад 80% зареєстрованих петицій отримують необхідну кількість голосів, потрапляють на розгляд місцевої ради та передаються у профільні відділи.