За інформацією, зібраною спостерігачами Громадянської мережі ОПОРА на репрезентативній кількості виборчих дільниць, активність виборців в межах України станом на 20:00 складає 63,2% (із похибкою 0,8%). Для порівняння, на виборах Президента 2014 року активність виборців у  цій годині складала 60%.

Найтиповішим порушенням, виявленим спостерігачами ОПОРИ в часовому періоді між 16:00 і 20:00, стала видача виборцям бюлетенів без пред’явлення паспорта громадянина України. Такі випадки зафіксовані на 4% виборчих дільниць. Кількість таких зловживань на позачергових виборах Президента України 2014 року була аналогічною.

На 3,4% виборчих дільниць було зафіксовано інциденти із ознаками розголошення змісту волевиявлення через демонстрацію бюлетеня у приміщенні для голосування. Під час проведення голосування на позачергових виборах Президента України 2014 року цей показник становив 2,3% виборчих дільниць.  

У цей часовий період (16-20 год) на 1,2% дільниць зафіксовано випадки фотографування бюлетенів виборцями, що є нелегальною практикою громадян. Під час позачергових виборів Президента України такі порушення було виявлено на 0,9% дільниць.

Спостерігачі ОПОРИ відзначили, що на момент завершення голосування о 20 годині  на 1,4% дільниць були зафіксовані черги з виборців, які мали намір проголосувати.

Таким чином, процес голосування між 16 і 20 годиною був достатньо безконфліктним, але спроби фотографування виборчих бюлетенів та їх отримання без належних документів залишалися проблемою.