Станом на 20:00 процес голосування на виборчих дільницях міста Чернівці завершився і, за оцінками спостерігачів ОПОРИ, комісії забезпечили усі необхідні умови для реалізації зацікавленими громадянами свого активного виборчого права. Незважаючи на складну епідемічну ситуацію і карантинні обмеження, члени виборчих комісій належним чином виконували свої функції, однак проблема низької активності виборців, як і очікувалося, гостро проявилася в день повторного голосування. За даними ОПОРИ, станом на 20:00 лише 23% виборців (похибка 2,17%) взяли участь в голосуванні. В цих умовах черг на дільницях в момент їх закриття, за інформацією спостерігачів, зафіксовано не було. Аналогічно низькі показники явки виборців (23,9%) фіксувалися під час повторного голосування 15 листопада. В межах інших нещодавніх дат голосування на місцевих виборах громадяни проявляли більшу активність.

Останні години голосування (16:00 – 20:00) пройшли в безконфліктній атмосфері, а загальна інтенсивність та масштаб процедурних порушень зменшилися, порівняно з ситуацією на дільницях в першій половині дня.

Головною проблемою на цьому етапі залишалися часті випадки фотографування виборцями бюлетенів – зафіксовано на 3,45% ДВК, хоча їх кількість суттєво зменшилася протягом декількох останніх годин. Натомість в попередні години такі інциденти проявлялися на понад 8,6% ДВК.   

Інші типи порушень фіксувалися спостерігачами ОПОРИ на незначній кількості виборчих дільниць і за своїми наслідками вони не могли призвести до спотворення результатів волевиявлення на цих дільницях. Зокрема, випадки розголошення таємниці голосування шляхом демонстрації виборцем бюлетеня і/або заповнення бюлетеня за межами кабінки для голосування виявлені лише на 1,72% ДВК. Практика видачі виборцям бюлетенів з порушенням процедури (без перевірки належних документів), яка також набула поширення протягом дня голосування, в останні години фактично не проявлялася і була зафіксована на 1,72% ДВК. Також спостерігачі не повідомляли про будь-які спроби серйозних маніпуляцій з бюлетенями, зокрема про незаконне вкидання бюлетенів у скриньки (пачками).

В цілому голосування 29 листопада було організовано з дотриманням ключових виборчих процедур, однак поодинокі випадки незаконної видачі або отримання виборчих бюлетенів, а також фотографування бюлетенів, виявлені протягом дня голосування, потребують уважного вивчення та додаткової перевірки з боку правоохоронних органів.

Спостерігачі ОПОРИ постійно працюють на 60 виборчих дільницях у місті Чернівці, рівномірно розподілених по усій громаді. Перед початком спостереження ОПОРА провела для них 2 раунди навчань та спеціальних симуляцій по роботі у день голосування з моделюванням можливих ситуацій та інцидентів. Розподіл спостерігачів відбувався за випадковою стратифікованою вибіркою. Похибка для  різних питань коливається  від 3,88% до 4,74%. Статистично базоване спостереження ОПОРИ – це незалежна діяльність, що проводиться тільки ОПОРОЮ з наміром надати незалежну інформацію щодо ходу виборів.