У м. Красний Луч  благодійний фонд кандидата в народні депутати по ТВО № 108 (самовисуванець) Мошенського Валерія Захаровича розповсюджує безкоштовно для майбутніх матусь «пакет для пологів», до якого входять медичні препарати, засоби гігієни, ліки. 

Як повідомили спостерігачу ОПОРИ в приймальні Валерія Мошенського, щоб отримати пакет для пологів, необхідно принести з собою соціальну карту від Валерія Мошенського, яка безкоштовно розповсюджується агітаторами серед майбутніх матерів, та паспорт і відразу можна отримати безкоштовні ліки та засоби гігієни.

На соціальній карті від благодійного фонду Валерія Мошенського вказано телефон приймальні, зателефонувавши на який можна отримати консультацію щодо отримання подарунку Валерія Мошенського матусям та їх дітям, а також лозунг передвиборчої кампанії кандидата в народні депутати України Валерія Захаровича Мошенського - «Будущее Строим Вместе».

м. Красний Луч

Луганська область

Громадянська мережа ОПОРА звертає увагу на те, що забороняється безкоштовне розповсюдження серед виборців товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей (непрямого підкупу) під час проведення виборів народних депутатів України. Дані дії можна витлумачити як підкуп виборців.

Підкуп виборців є порушенням, що посягає на виборчі права і свободи людини і громадянина з метою – перешкодити громадянину вільно здійснити дії, спрямовані на реалізацію належного йому виборчого права. 

 
 
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти