20 жовтня на сайті громадянської мережі ОПОРА з’явилася інформація про те, що в окрузі  195, зокрема у с. Воронинці, відбувається імовірний підкуп виборців кандидатом В. Зубиком. Окрім цього, повідомлялося, що особа від кандидата  збирає копії паспортів жителів та обіцяє видати гроші у разі перемоги В. Зубика. Дана  інформація надійшла на  гарячу лінію ОПОРИ.

ГМ ОПОРА  спростувує інформацію, подану у матеріалі (Черкащина: імовірний підкуп виборців на окрузі № 195) у зв’язку з тим, що доказів, які б підтверджували це повідомлення, зафіксовано не було. Отже, інформація про непрямий підкуп виборців та порушення виборчого законодавства кандидатом В. Зубиком може бути неправдивою.

Зауважимо, що за відсутності зафіксованих фактів  підтвердження неправомірних дій кандидата В. Зубика, ця інформація може завдати шкоду честі, гідності та діловій репутації останнього, а також формує вкрай негативне ставлення до кандидата.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів.  У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
http://oporaua.ck.ua/ (регіональний сайт)