Спостерегачі громадянської мережі ОПОРА зафіксували факт підкупу виборців кандидатом у народні депутати по 81-му (що включає місто Токмак, Веселівський, Михайлівський, Приазовський, Приморський, Токмацький, Якимівський райони) – Сергієм Валентировим.

Так 7-го жовтня невідомі молоді люди біля центральної районої лікарні безкоштовно роздавали окуляри. Даний подарунок був презентований благодінйним фондом «Приазовье за Валентирова». А це це розцінюється, як підкуп виборців і є прямим порушенням п.14 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», оскільки  забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям … послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей.

За даним фактом Токмацьким райвідділом ГУМВС України в Запорізькій області звідкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 157 КК України (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача). Аналогічні факти також було зафіксовано у селі Ботієве Приазовського району. 

Нагадаємо, що Сергій Валентиров є кандидатом у народні депутати по 81-му округу (що включає місто Токмак, Веселівський, Михайлівський, Приазовський, Приморський, Токмацький, Якимівський райони). Він також є директором, ТОВ "Торговий дім "Агрінол". Він безпартійний, проживає в місті Бердянськ.

Zaporizzya okulyary

Zaporizzya okulyary 2

За коментарями звертайтесь:
Юлія Кривенко
Прес-секретар
099 276 97 38
 
Катерина Коротченко,
координатор виборчих програм ОПОРИ у Запорізькій області
380505006577

 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів.                 У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 

Website:http://oporaua.org/                                                                                                                         

Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora                                             

Twitter:https://twitter.com/opora(@opora)