Станом на 31 січня в Україні 6 523 особи скористалися правом тимчасово змінити місце голосування. Серед них 73 – мешканці Черкащини. Інформація про це розміщена на сайті Державного реєстру виборців.

Так, найбільше виборців, що тимчасово змінили місце голосування, будуть голосувати на дільницях в Донецькій області (1425 осіб), в місті Києві (1385 осіб) та Київській області (601 особа). Найбільше осіб тимчасово змінили місце голосування зареєстровані у Донецькій області (3465 осіб), Луганській області (1364 особи) та в АР Крим (169 осіб).

31 01 19 cherkasy vyborzi

На черкаських дільницях голосуватимуть 88 виборців, які скористалися правом змінити місця голосування. Найбільше серед таких - представники Донецької (45 осіб) та Луганської (20 осіб) областей. Окрім них – чотири особи з міста Києва, по три особи із Севастополя та Київської області, по дві особи з Криму та Кіровоградської області, також по одній особі з Дніпропетровщини, Запорізької та Чернігівської областей.

Також, згідно з інформацією з ДРВ, 73 особи, зареєстровані на Черкащині, тимчасово змінили місце голосування. Найбільше черкащан голосуватиме у місті Києві (23 особи), у Хмельницькій (12 осіб) та Київській (9) областях. Вісім осіб голосуватиме на Харківщині, чотири – у місті Києві, три в Донецькій області, двоє черкащан в Кіровоградській, по одній особі на Полтавщині, Тернопільщині, Херсонщині, Чернігівщині та Вінниччині. Ще дві особи голосуватиме за кордоном.

Ще 6 осіб подали заяви на тимчасову зміну місця голосування в межах Черкаської області.

Нагадаємо, якщо виборець у зв’язку з навчанням, роботою, виїздом за кордон чи іншими подіями не може проголосувати на виборах за зареєстрованим місцем проживання, то він може тимчасово на період проведення виборів змінити місце голосування.

Для цього, згідно з частиною 3 статті 34 та частиною 1 статті 35 ЗУ «Про вибори Президента України», до 25 березня слід подати заяву про тимчасову зміну місця голосування із зазначенням дільниці чи адреси, за якою виборець бажає проголосувати, до відповідного відділу ведення Державного реєстру виборців. До заяви потрібно додати оригінали та копії документів, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування. Наприклад, довідку з місця роботи чи навчання, документ, який підтверджує право власності або оренди на житло, яке знаходиться за місцем, де виборець хоче проголосувати, тощо.

Детальніше про тимчасову зміну адреси голосування можна прочитати на сайті Державного реєстру. Перевірити свої персональні дані також можна в «особистому кабінеті виборця» сайту Державного реєстру, попередньо зареєструвавшись.