Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатами на пост Президента України Ігоря Смешка, Інну Богословську та Володимира Зеленського.

Відповідні рішення прийняті на засіданні ЦВК в середу, 30 січня. 

Ігор Смешко, 1955 року народження, освіта вища, проживає в місті Києві, професор кафедри міжнародних медіакомунікацій та комунікативних технологій  Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, член Політичної партії "Сила і Честь", самовисування.

Інна Богословська, 1960 року народження, освіта вища, проживає в місті Києві, директор Всеукраїнської громадської організації "Віче України", безпартійна, самовисування.

Володимир Зеленський, 1978 року народження, освіта вища, проживає в місті Києві, художній керівник ТОВ "Квартал 95", безпартійний, суб’єкт висування – політична партія "Слуга народу".

Варто зазначити, що за реєстрацію самовисуванців Ігоря Смешка та Інни Богословської всі члени комісії проголосували одностайно 16-ма голосами. Щодо Володимира Зеленського, суб'єктом висування якого була політична партія "Слуга народу", за його реєстрацію проголосували 15 членів Комісії, 1 утримався. Комісія додатково перевіряла відомості щодо проживання Володимира Зеленського безперервно впродовж 10 років до моменту проведення виборів на території України. Володимир Зеленський не має позначки про реєстрацію постійного місця проживання у певний період впродовж 2009 року. Але ЦВК визначила достатніми доказами документи, що підтверджують отримання кандидатом заробітної платні впродовж цього періоду та відомості із закордонного паспорта щодо неперебування поза Україною довше 90 днів.

Член ЦВК Андрій Євстігнєєв, який був поданий до складу Комісії від ВО "Батьківщина", пояснив свою позицію у коментарі ОПОРІ.

Таким чином на сьогоднішній день зареєстровано 26 кандидатів.