З 14 січня у містах обласного значення Луганської області  - Сєвєродонецьку, Лисичанську та Рубіжному почалось розповсюдження в людних місцях газети, яка містить матеріали з ознаками «чорного піару», спрямованого проти політиків всеукраїнського та обласного рівнів. Мова йде про 4 (175) випуск «Чесної газети» від 31 грудня 2018 року, надрукований у Краматорську Донецької області накладом в 25 тисяч примірників.  

Одним із центральних матеріалів випуску є стаття з назвою «Мастер перформанса и шантажа. Как «скотыняка» имидж перед выборами улучшает», ілюстрована фотографіями лідера Радикальної партії Олега Ляшка. Крім того, у газеті розміщено інший матеріал дискредитаційної спрямованості – «Кровавая банда продолжает беспределить в Северодонецке», текст якої супроводжує фото лідера Луганського обласного осередку Радикальної партії  Григорія Пригеби.

14 01 2018 Lug black РR newspaper3

14 01 2018 Lug black РR newspaper1

Водночас, більшість матеріалів газети містить інформацію, яка має елементи компрометації представників обласної організації «Опозиційного блоку» (насамперед, голови Сєвєродонецької міської організації зазначеної партії Ігоря Буткова) та партії взагалі. Це публікації з назвами: «Маршрутки монополиста Букова похоронят троллейбусы», «Мастер бюджетной похоронной коммерции с 2010 года и до наших дней» (ілюстрована стилізованим фото Ігоря Буткова), «Досье. Бутков», «Зачем «Оппоблок» хотел заморозить Северодонецк» та «О захвате власти в Северодонецке и не только».

14 01 2018 Lug black РR newspaper2

У електронному державному реєстрі друкованих ЗМІ зазначено, що «Честная газета» як двомовне видання зареєстрована Департаментом державної реєстрації Міністерства юстиції України у місті Києві в 2016 році за наступними ідентифікаційними ознаками свідоцтва: КВ 22036-11936Р. Засновником газети є Погребняк Катерина Олексіївна.

14 01 2018 Lug dzmi

Згідно даних сервісу youcontrol.com.ua, Погребняк Катерина Олексіївна також з 11 жовтня 2016 року є керівником Благодійного Фонду Сергія Шахова. Засновником Фонду є народний депутат України  Шахов Сергій Володимирович (очільник Луганської обласної організації партії «Наш край»), обраний у 2016 році у 114 одномандатному виборчому окрузі Луганської області.

14 01 2018 Lug youcontrol

Через відсутність у вихідних даних контактних телефонів та адрес, зв’язатися із зазначеним засновником та головним редактором видання Михайлом Момотом не вдалося.

Громадянська мережа ОПОРА закликає політиків і представників ЗМІ не використовувати технології «чорного піару» щодо політичних опонентів під час передвиборчої агітації та уникати мови ворожнечі і розповсюдження завідомо неправдивих відомостей під час агітації.

 

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)