Після старту передвиборчих перегонів на Прикарпатті активно використовують носії зовнішньої реклами 12 потенційних суб’єктів виборчого процесу та два зареєстрованих кандидата на пост Президента.  Четверо з них розпочали рекламувати себе у січні – це  Юрій Дерев’янко, Євгеній Мураєв, Ольга Богомолець, Ігор Шевченко  та «Опозиційна платформа «За життя».

10.01.19 Prykarpattia Politychna reklama na pochatku sichnia Bogomolets10.01.19 Prykarpattia Politychna reklama na pochatku sichnia Opozyciynyj blok10.01.19 Prykarpattia Politychna reklama na pochatku sichnia Derevjanko10.01.19 Prykarpattia Politychna reklama na pochatku sichnia Murajev

Білборди та сітілайти для розміщення своєї політичної реклами претенденти на Президентську посаду почали використовувати на Прикарпатті ще у вересні-грудні минулого року. Найактивніше на зовнішніх носіях рекламується Петро Порошенко, Юлія Тимошенко, Арсеній Яценюк, Андрій Садовий, Анатолій Гриценко, Олег Ляшко, Олександр Шевченко, Дмитро Добродомов, Володимир Зеленський.

10.01.19 Prykarpattia Politychna reklama na pochatku sichnia Dobrodomov10.01.19 Prykarpattia Politychna reklama na pochatku sichnia Jaceniuk10.01.19 Prykarpattia Politychna reklama na pochatku sichnia Grytsenko10.01.19 Prykarpattia Politychna reklama na pochatku sichnia Tymoshenko

 У січні на користь Андрія Садового, Руслана Кошулинського, Олександра Шевченка продовжується розповсюдження іміджевих друкованих інформаційних матеріалів, зокрема, газет. Матеріали розповсюджують із наметів  політичних партій «Об’єднання Самопоміч» (Андрій Садовий), ВО «Свобода» (Руслан Кошулинський), «Українське об'єднання патріотів — УКРОП» (Олександр Шевченко),  а також  у магазинах населених пунктів Прикарпаття. У січні в області, як повідомляють спостерігачі, зафіксовано також роздачу газети з політичною рекламою лідерки ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко, яку роздають із рук у руки.

10.01.19 Prykarpattia Politychna reklama na pochatku sichnia Sadovyj namet10.01.19 Prykarpattia Politychna reklama na pochatku sichnia Koshulynskyj namet10.01.19 Prykarpattia Politychna reklama na pochatku sichnia Shevchenko namet

«Розміщення політичної реклами потенційних кандидатів на посаду Президента до моменту набуття суб’єктності у виборчому процесі нами розцінюється як  дочасна  агітації та порушує принципи рівних можливостей для кандидатів і чесної конкуренції. Хочу також нагадати кандидатам та їхнім командам – якщо та зовнішня політична реклама яка використовувалась політиками до моменту реєстрації їх кандидатами на пост Президента продовжуватиме використовуватись після реєстрації, то це може містити ознаки порушення порядку фінансування агітації встановленого частиною 4 статті 58 Закону України «Про вибори Президента України». Крім того, нагадую також, що частина 3 статті 59 цього Закону вимагає, щоб друкована агітація містила відомості про установу, що здійснила друк , тираж та замовника, інформацію про осіб , відповідальних за випуск, а частиною 16 статті 64 Закону України «Про вибори Президента України» забороняється поширення друкованих агітаційних матеріалів, що не містять згаданих відомостей»,роз’яснює координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, що нещодавно представники ОПОРИ звернулися з заявами до поліції щодо білбордів які містять ознаки агітації за Андрія Садового, кандидата на пост Президента України, та можуть порушувати вищезгадані норми Закону України «Про вибори Президента України».

Нещодавно на Прикарпатті зафіксовано білборди  кандидата на посаду Президента Ігоря Шевченка  з необхідними вихідними даними.

Відповідно до частини 1 статті 57 Закону України «Про вибори Президента України» передвиборна агітація  розпочинається кандидатом на наступний день після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією.

 

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)