17 грудня голова Пирятинської районної ради Сергій Пазюк вручив першокласникам новорічні подарунки, всередині яких були розміщені листівки «Батьківщини» з зображенням потенційного кандидата в Президенти Юлії Тимошенко та народного депутата Руслана Богдана.

Як повідомили спостерігачі ОПОРИ, Сергій Пазюк провів благодійну акцію в Дейманівській,  Повстинській, Великокручанській  та Сасинівській школах.

«Очільник «батьківщинівців» району Сергій Пазюк до свята Миколая вручив солодкі подарунки наймолодшим школярам краю», – повідомляє офіційний сайт «Батьківщини».

18 12 skrin z sajtu batkivschiny

Голова райради передав дітям солодкі подарунки, де окрім ласощів знаходилась листівка політичної партії «Батьківщина». На ній розміщено поздоровлення з Новим роком від потенційного кандидата в Президенти Юлії Тимошенко та нардепа Руслана Богдана.

В Пирятинській районній раді ОПОРІ підтвердили, що даний захід відбувався в школах у робочій час. Проте зв’язатись з самим Сергієм Пазюком ОПОРІ не вдалося.

18 12 pazuk ta dity z podarunkamy

Фото: Пирятинська районна рада

18 12 lystivka

Міністерство освіти і науки України в роз’яснювальному листі №1/9-407 засуджує розміщення будь-якої партійної агітації у закладах освіти, проведення політичних акцій та залучення до них учасників освітнього процесу. «Відповідно до статті 31 Закону України «Про освіту» політичні партії (об’єднання) не мають права втручатися в освітню діяльність закладів освіти. Керівництву закладів освіти, педагогічним, науково-педагогічним і науковим працівникам, органам державної влади та органам місцевого самоврядування, їх посадовим особам забороняється залучати здобувачів освіти до участі в заходах, організованих політичними партіями (об’єднаннями), крім заходів, передбачених освітньою програмою», – йдеться в листі МОН.

Сергій Пазюк є членом партії «Батьківщина». На місцевих виборах 2015 року він йшов першим кандидатом у списках «Батьківщини».

18 12 vizytivka golovy rajrady pyryatyna

«Подібні дії можна охарактеризувати, як «виборчу благодійність», що фактично є технологією матеріального стимулювання виборців з метою отримання додаткових електоральних переваг та формування позитивної думки про суб’єкта виборчого процесу. «Виборча благодійність» може також прямо застосовуватися до виборців, тоді такі дії будуть мати як ознаки непрямого підкупу виборців, так і стосуватися їх опосередковано. Зокрема, у випадках, коли кандидати намагаються через подарунки для дітей здобути прихильність їхніх батьків – своїх виборців», – зазначив координатор ОПОРИ в Полтавській області.

Згідно з частиною 6 статті 64 Закону України «Про вибори Президента» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація або надання виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата або згадуванням його імені, вважається підкупом виборців.

Нагадаємо, раніше спостерігачі ОПОРИ зафіксували прояви політичної благодійності від чотирьох політичних партій на Полтавщині.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)