Народний депутат Павло Дзюблик має іменний благодійний фонд, однак на даний час активної діяльності організація не веде. Окрім фонду нардеп заснував ще громадську організацію  «Україна – це МИ» та є почесним членом ГО  «Екологічна варта Житомирщини».

Павло Дзюблик – народний депутат України,  голова підкомітету з питань лісових ресурсів, об'єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об'єктів природно-заповідного фонду Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Керівник групи з міжпарламентських зв’язків з Португальською Республікою та Монголією. Член групи з міжпарламентських зв’язків з Сполученими Штатами Америки. Член групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Індія,Китайською Народною Республікою, Японією,Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії. Член депутатської фракції Політичної партії «Народний Фронт». 

На позачергових виборах до Верховної Ради 2014 року обраний народним депутатом 8-го скликання в одномандатному виборчому окрузі №66. Суб’єкт висування – політична партія «Народний Фронт». До обрання народним депутатом Павло Дзюблик працював головою Черняхівської районної державної адміністрації.Нардеп проживає в смт Черняхів Житомирської області.

14.12 Zhytomyr Dziublyk opora

В електронній декларації нардепа за 2017 рік вказано, що він є засновником громадського об’єднанняЧерняхівська районна громадська організація «Україна - це МИ» та Благодійного фонду Павла Дзюблика і є почесним членом громадського об’єднання «Екологічна варта Житомирщини».

14.12 Zhytomyr Dziublyk deklaratsia

Фонд був створений 26 травня 2015 року. За даними сайту  Youcontrol, станом на 4 грудня 2018 року засновником є Павло Дзюблик, а керівником фонду Петро Крисюк. За час існування у фонду змінювалась лише адреса.

14.12 Zhytomyr Dziublyk fond ucontrol14.12 Zhytomyr Dziublyk opendatabot

Народний депутат Павло Дзюблик через свого помічника виявив бажання особисто прокоментувати ситуацію з фондом. У коментарі ОПОРІ нардеп розповів, що у даний час фонд не веде активної діяльності.

«Він не закритий, активна діяльність не ведеться. Він був заснований у 2015 році.  На той момент розраховували, що будемо проводити якісь благодійні акції, будемо залучати людей, але в такому варіанті він не працює, будемо далі визначатися, що з ним робити. Є організація «Екологічна варта Житомирщини», я на момент заснування вже був посадовою особою і не міг входити до статутних, по цій організації екологічний патруль є, він діє, для того необхідні значні ресурси, тому по мірі можливості проводимо періодично рейди, акції. По організації «Україна – це ми», в 2011 році ми її зареєстрували, на даний момент я вийшов, так як не можу більше знаходитися в керівних органах цієї організації. Чимось вони там займаються, а чим - не скажу, не знаю», – зазначив Павло Дзюблик.

Остання новина про діяльність фонду датована 28 грудня 2017 року. На сайті Моя Житомирщина розміщена інформація про допомогу сім’ям, які опинилися в складних життєвих умовах.

«Завдяки благодійному фонду Павла Дзюблика та БФ “Відкрите серце” 72 сім’ї, котрі перебувають у складних життєвих обставинах з Хорошівського району з нагоди новорічно-різдвяних свят отримають продуктові набори...», – йдеться у повідомленні.

14.12 Zhytomyr Dziublyk fond u ZMI

Весною 2015 року благодійний фонд Павла Дзюблика та ще одна організація нардепа ЧРГО «Україна – це МИ» спільно з ЖОГО «Центр суспільних комунікацій» організовували  у  Черняхові Школу  журналістики на безкоштовній основі. Останні новини про діяльність громадської організації «Україна – це МИ» розміщені в мережі у 2016 році.

14.12 Zhytomyr Dziublyk fond u infoMalyn14.12 Zhytomyr Dziublyk zaryblennia14.12 Zhytomyr Dziublyk GO

 

На своїй сторінці в мережі Facebook Павло Дзюблик публікує короткі звіти про депутатську діяльність, участь у різних заходах та привітання з тематичними святами. Закликає долучатись до акції  «Подаруй дитині радість в День святого Миколая», організовану за його підтримки.  Розміщує інформацію про встановлені дитячі майданчики. Але на сторінці за останні два місяці немає жодної згадки ні про фонд, ні про громадську організацію «Україна– це МИ».

14.12 Zhytomyr Dziublyk oholoshennia14.12 Zhytomyr Dziublyk storinka FB14.12 Zhytomyr Dziublyk dytiachyi maidanchyk

У Павла Дзюблика є ще одна сторінка в мережі Facebook – Народний депутат України Павло Дзюблик. На цій сторінці дублюються деякі новини з особистої сторінки нардепа, розміщені звіти про роботу, участь у заходах, оголошення про конкурс малюнку «Я люблю наше Полісся», організований Дзюбликом. У вересні 2018 року на сторінці був допис із закликом приєднуватись до конкурсу «Я люблю наш Малин», що проходить у рамках громадської ініціативи «Україна — це МИ».

14.12 Zhytomyr Dziublyk nardep konkurs14.12 Zhytomyr Dziublyk FB Ukraina ce my

Як зазначає координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Житомирській області:

«Діяльність благодійних фондів, або громадських організацій, які займаються якоюсь благодійною діяльністю, не суперечать законодавству про вибори. Втім, використання даного методу агітації не завжди відповідає міжнародним практикам виборчого процесу і рівним умовам для кандидатів. Варто розуміти, що функція народного депутата не полягає в тому, щоб він роздавав дитячі набори, подарунки, не ставив дитячі майданчики чи ремонтував дороги. Його завдання – це працювати у Верховній Раді, писати закони, втручатися депутатськими запитами, підтримувати якісь політики та змінювати країну на всеукраїнському глобальному рівні. В той час, ми бачимо, як депутати більшість часу проводять в  своїх одномандатних виборчих округах і всіляко задобрюють майбутній виборців. Це негативна тенденція та нівелювання ролі народного депутата як такого».

Нагадаємо, відповідно до частини 1 статті 57 Закону України «Про вибори Президента»,  передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів. 

ОПОРА наголошує, що згідно з  пунктом 3 частини 4 статті 3 Закону України «Про вибори Президента» рівність прав і умов участі у виборчому процесі забезпечується забороною використання для фінансування передвиборної агітації інших коштів, крім коштів Державного бюджету України та коштів виборчих фондів кандидатів на пост Президента України». Також, частиною 4 статті 64 Закону «Про вибори Президента України», забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей.

Як повідомляла ОПОРА, одним з «найстарших» благодійних фондів  народних депутатів з Житомирської області є фонд Володимира Литвина «Майбутнє Полісся». Про роботу Благодійного фонду нардепа Сергія Пашинського читайте тут. ОПОРА інформуватиме про діяльність фондів інших народних депутатів з Житомирської області в наступних матеріалах.

 

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)