Народний депутат Антон Яценко провів безкоштовні точки Wi-Fi у Монастирищі, що на Черкащині. Про це він повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Зокрема, безкоштовні зони Wi-Fi з високошвидкісним інтернетом діють на Центральній площі, у міському та дитячому скверах міста Монастирище. 

У назві Wi-Fi є прізвище нардепа: Yatcenko_ ploshcha_skver.

Я маю розвивати територію, на якій мене обрали. Молодь мене попросила, щоб на площі wi-fi був. Ми його і провели. Вважаю, що такі дії – це не підкуп. Та ж сама “гречка” надається адресно, щоб за конкретного кандидата віддали голос. Я ж розвиваю системно ту територію, яка мене вибрала. На Президента балотуватися не буду, натомість, в народні депутати – планую”, – коментує Антон Яценко.

21 11 2018 Yacenko free wifi

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що офіційно президентська кампанія стартує 31 грудня, а парламентська – у серпі 2019 року, тому такі дії не підпадають під дію виборчого законодавства.

Надання виборцям у межах виборчої кампанії безкоштовних послуг однозначно трактується як їх підкуп. Зараз ми можемо говорити про недобросовісну поведінку з боку депутата, який намагається здобути майбутню підтримку виборців не своїм виконанням в Парламенті передвиборчої програми, а вирішенням питань благоустрою, що не належать до компетенції народного депутата, а є сферою компетенції органів місцевого самоврядування’’, – зазначила радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба.