У ДВК Званівської ОТГ надвечір знайшли помилку в бюлетенях. Про це повідомляє спостерігач Громадянської мережі ОПОРА.

У ДВК №140060, що в с. Переїзне Бахмутського району Званівської ОТГ на Донеччині, в бюлетенях знайшли помилку. Прізвище кандидата в депутати по 10-му округу замість Непотачьов Артем Валерійович було вказано як Непочатов. Помилку виявили близько 17:00, коли батьки кандидата прийшли проголосувати та не побачили прізвища свого сина в бюлетені.

Після виявлення помилки на дільницю також приходила дружина кандидата й зазначала, що вони будуть оскаржувати цю ситуацію у суді.

Члени ДВК досі так і не склали акт щодо інциденту. Натомість, на словах вони обговорювали можливість, що у разі якщо кандидат виграє, вони своїм протоколом визнають голоси за “Непочатова” як за “Непотачьова”.

Нагадаємо, що згідно з абзацом 2 частини 3 статті 74 Закону України «Про місцеві вибори» суб’єкти відповідного виборчого процесу могли протягом двох днів з дня прийняття рішення комісії про затвердження тексту виборчих бюлетенів для голосування у відповідних виборчих округах ознайомитися з текстом бюлетеня.

Додамо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.