Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв дає інтерв’ю на підтримку та виїжджає на публічні заходи спільно з кандидатами на посади голів та депутатів ОТГ в Херсонській області.

21 жовтня Андрій Гордєєв разом з кандидатом-самовисуванцем на пocаду гoлoви Ювілейненcькoї OТГ, а також депутатом Олешківської райради Віктoром Пунгіним відвідав Свято-Троїцький храм у селі Ювілейне. Варто зазначити, що меценатом з реконструкції храму так само є вищезазначений кандидат. Про це голова ОДА пише в своєму Фейсбуці: «У вихідний день разом з депутатом Олешківської райради Віктором Пунгіним виїхали в села, щоб пересвідчитися у результатах його роботи, зокрема оглянули Свято-Троїцький храм у селі Ювілейне після реконструкції та капітального ремонту даху. Роботи були здійснені за благодійні кошти, зокрема левову частку допомоги надав місцевий меценат Віктор Пунгін, за що йому низький уклін». Варто зазначити, що меценатом з реконструкції храму так само є вищезазначений кандидат.

News Kherson 22 10 2017 Pungin

Цього ж дня Гордєєв відвідав відкриття оновленого фельдшерсько-акушерського пункту в селі Дружне Олешківського району. У своєму пості в Фейсбуці він зауважив: «Завідує ФАПом досвідчена Валентина Віріченко, яка пообіцяла, що не лише опікуватиметься здоров'ям односельців, а й пропагуватиме здоровий спосіб життя». Варто зазначити, що Валентина Віріченко є кандидаткою до Ювілейної ОТГ від «Опозиційного блоку».

News Kherson 22 10 2017 Virichenko

А в Білозерському районі роздають газету, яка агітує за кандидата на голову Білозерської ОТГ Антоніну Чередник. На першій шпальті видання опубліковане інтерв’ю Гордєєва «Я підтримую таких ініціативних людей!»: «Шановні земляки, зовсім скоро жителі Білозерки, Томиної Балки, Надеждівки зроблять вибір, як їм жити у новій об’єднаній громаді… для успіху реформи потрібні наполегливі та працьовиті люди. Такою я знаю Антоніну Чередник вже більше десяти років…».

News Kherson 22 10 2017 Cherednyk

Відповідно до пункту 3 частини 1 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори» участь у передвиборчій агітації посадовим та службовим особам органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування забороняється у робочий час.

Як зазначила радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба, на перших місцевих виборах посадові особи органів державної влади та місцевого самоврядування часто використовують прогалини в законі та створюють для окремих кандидатів неконкурентні переваги. З одного боку, важко назвати конкретну статтю, яка була б порушена, адже тут відсутні прямі заклики голосувати за конкретного кандидата в робочий час, з іншого боку, відповідно до пункту 3 частини 4 статті 4 Закону України «Про місцеві вибори» рівність прав і можливостей участі у виборчому процесі забезпечується в тому числі рівним і неупередженим ставленням органів державної влади, їх службових та посадових осіб до кандидатів та місцевих організацій партій-суб’єктів виборчого процесу. В цьому випадку опубліковані у мережі Фейсбук та агітаційній газеті коментарі голови ОДА демонструють його позитивне ставлення до окремих кандидатів на перших виборах в області.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

 

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.