На ДВК №180886, що у селі Котлярка Попільнянського району, комісія прийняла усне рішення про видачу бюлетенів без паспортів.

Факт видачі бюлетеня без паспорта зафіксуваав спостерігач ОПОРИ.

Крім того, видачу бюлетенів без паспортів помітили також на ДВК №181144 у селі Вишпіль Черняхівського району.

В обох випадках на місце події викликали поліцію. 

Громадянська мережа ОПОРА наголошує: ч. 2 ст. 3 Закону України «Про місцеві вибори» чітко визначає, що документом, який посвідчує особу, підтверджує громадянство та засвідчує місце проживаннявиборця на місцевих виборах, є паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України), а ч. 7 ст. 77 цього Закону передбачає пред’явлення документа виборцем при проведенні голосування.

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтеся за телефоном гарячої лінії ОПОРИ: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:
Оксана Данильченко,
координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Житомирській області
Тел. 096 7139129,

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.