На сайті ЧЕЛАЙН МЕДІА ГРУП 11 грудня 2016 року розміщений матеріал під назвою: “Чому на виборах в ОТГ Чернігівщини не потрібно голосувати за представників парламентських партій?”, що порушує виборче законодавство.

У матеріалі зокрема наголошено: “Тож ці політичні сили не варто підтримувати на місцевих виборах до об’єднаних територіальних громад. Вони йдуть на вибори, аби згорнути децентралізацію, привласнити повноваження громад, фінансові ресурси, наживатися на корупції, як це було завжди. Ці партії та їхні ставленики на місцях проштовхують об’єднання за принципом: один район – одна громада. Вони хочуть будувати місцеві «ДНР» та «ЛНР» замість сильних громад”.

11 11 chternigiv

 

11 11 chternigiv2

11 11 chternigiv3

11 11 chternigiv4

Громадянська мережа ОПОРА наголошує, що відповідно до частини 1 статті 54 ЗУ “Про місцеві вибори” “Передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за кандидатів. Право вести передвиборну агітацію мають місцеві організації партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі, а також кандидати у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, зареєстровані відповідною територіальною виборчою комісією для участі у місцевих виборах. Громадяни України мають право здійснювати передвиборну агітацію, вільно і всебічно обговорювати політичні, ділові, особисті якості та передвиборні програми кандидатів, місцевих організацій партій”. У частині 11 статі 60 Закону "Про місеві вибори" вказано: “Передвиборні агітаційні матеріали знімаються з 24 години останньої п’ятниці, що передує дню голосування, відповідними службами місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування”.

Громадянська мережа ОПОРА зауважує, що "з часу припинення передвиборної агітації відповідно до цього Закону забороняються проведення агітаційних заходів, розповсюдження передвиборних агітаційних матеріалів у засобах масової інформації, демонстрація агітаційних фільмів чи кліпів, розповсюдження виборчих листівок, плакатів, інших друкованих агітаційних матеріалів чи друкованих видань, в яких розміщено матеріали передвиборної агітації, публічні заклики голосувати за чи не голосувати за кандидатів на відповідних місцевих виборах або публічна оцінка діяльності цих кандидатів” (частина 12 статті 60 ЗУ “Про місцеві вибори”).

Громадянська мережа ОПОРА закликає усіх суб’єктів виборчого процесу та засобів масової інформації дотримуватися Законів України.

Нагадаємо, що у Лосинівці ЧЕЛАЙН МЕДІА ГРУП проводить екзит-пол. Зауважимо, що засновником ТОВ “ЧЕЛАЙН МЕДІА ГРУП”  є  Торбєєв Микола Олександрович. На місцевих виборах 2015 року Торбєєв Микола балотувався по територіальному виборчому округу №4 з виборів депутатів Чернігівської міської ради від політичної партії “Наш край”. Також пан Торбєєв був помічником народного депутата Козуба Олександра (“Партія регіонів”) у VII скликанні  та є помічником народного депутата Давиденка Валерія, члена депутатської фракції ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА".

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтеся за телефоном гарячої лінії: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.