Кумедний випадок зафіксували спостерігачі ОПОРИ на ДВК №530060 Сергіївської об’єднаної територіальної громади Полтавської області. Нетверезий виборець, отримавши виборчий бюлетень, зайшов у кабінку для голосування і заснув у ній.

Чоловік прийшов голосувати разом із сестрою й був трохи напідпитку. Проте бюлетень чоловікові дали й він зайшов до кабінки і довго з неї не виходив. Наступний виборець, що мав намір проголосувати, через шпарину кабінки побачив, що у ній спить чоловік.

Про це він повідомив членів комісії. Була викликана поліція.

11.12 Poltava pyanyy

За рішенням голови комісії, аби чоловік все ж віддав свій голос, його сестрі дали змогу йому допомогти (адже фізично він не міг самостійно зробити це) й він вкинув бюлетень у скриньку.

Після цього поліція вивела нетверезого виборця з приміщення.

Зазначимо, що згідно ч. 9 ст. 77 ЗУ «Про місцеві вибори» «Виборчий бюлетень заповнюється виборцем особисто в кабіні для таємного голосування. Під час заповнення виборчого бюлетеня забороняється присутність інших осіб. Виборець, який внаслідок фізичних вад не може самостійно заповнити виборчий бюлетень, має право з відома голови або іншого члена дільничної виборчої комісії скористатися допомогою іншої особи, крім члена виборчої комісії, кандидата, уповноваженої особи місцевої організації партії, довіреної особи кандидата, офіційного спостерігача».

За коментарями звертайтеся:

Дар’я Черкашина, координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Полтавській області
тел.: +38 099 674 45 65
пошта: [email protected]

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства