У Дубівській об’єднаній територіальній громаді на Волині кандидати-однофамільці передумали балотуватись на посаду сільського голови, а у Заболоттівській громаді – зійшов із виборчої гонки кандидат у депутати по 20-му виборчому округу. Відповідні факти повідомили спостерігачам ОПОРИ у виборчих комісіях 2 грудня.

29 листопада Дубівська сільська виборча комісія об’єднаної територіальної громади постановила: «Скасувати рішення про реєстрацію кандидатів на посаду сільського голови Безеки Павла Вікторовича і Безеки Миколи Юхимовича у зв’язку з поданими заявами про відмову балотуватись». По це йдеться у Постанові № 6/1 виборчої комісії.

Як пояснив кандидат-самовисуванець на посаду сільського голови Павло Безека, який нині – чинний Дубівський сільський голова, – рішення не боротися за посаду він прийняв у зв’язку з тим, що окремі суб’єкти виборчого процесу ведуть нечесну боротьбу, реєструючи «клонів».

Натомість, одразу після відповідної заяви кандидата, інший самовисуванець – Микола Безека, – також написав заяву з проханням зняти його з реєстрації.

Після прийнятого рішення Дубівської сільської ТВК на посаду сільського голови об’єднаної громади залишилось троє претендентів: Калінчик Олена Панасівна (самовисування), Троцюк Роман Володимирович (самовисування) та Тхоржевська Наталія Дмитрівна («УКРОП»).

Postanova 5 12 volyn

 

У іншій громаді на Волині брати участь у виборах передумав кандидат у депутати до Заболоттівської селищної ради ОТГ по 20-му виборчому округу Микола Колядюк. На вибори він зареєструвався як самовисуванець.

Відповідна виборча комісія також прийняла рішення про скасування реєстрації кандидата у зв’язку із поданою заявою. Відтак, у 20-му виборчому окрузі сьогодні залишилось двоє претендентів на здобуття депутатського мандату у раді.

Відповідно до частини 1 статті 47 Закону України «Про місцеві вибори», територіальна виборча комісія може скасувати рішення про реєстрацію кандидата у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, старости в разі звернення відповідного кандидата в будь-який час після його реєстрації, але не пізніш як за 19 днів до дня голосування, із письмовою заявою про відмову від балотування.

 

 

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії:

044 591 44 4  (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт |  Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.