Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала кількість чоловіків та жінок, які висунені місцевими організаціями партій кандидатами у депутати Баштанської міської об’єднаної громади. Не всі партії дотримались так званої «гендерної квоти».

Так, найбільший розрив – 80% жінок проти 20% чоловіків – у списку кандидатів від місцевої організації партії «Сила людей».  Трохи менший – 26% жінок проти 74 % чоловіків – у списку «Блоку Петра Порошенка» та «Соціал-Демократичної партії». Не вистачило одного відсотку для дотримання «гендерної квоти» місцевим організаціям партій «Свобода» та «Опозиційний блок». Рівну кількість жінок та чоловіків висунула у кандидати місцева організація партії «Відродження».

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що згідно з частиною 3 статті 4 ЗУ «Про місцеві вибори», представництво осіб однієї статі у виборчих списках кандидатів у депутати місцевих рад у багатомандатних виборчих округах має становити не менше 30 відсотків загальної кількості кандидатів у виборчому списку.

Партія Кількість жінок, % Кількість чоловіків, %
Блок Петра Порошенка 26 74
Відродження 50 50
Батьківщина 44 56
Свобода 29 71
Народний Фронт 52 48
Наш Край 52 48
Нова Держава 33 67
Самопоміч 36 64
Опозиційний блок 29 71
Сила людей 80 20
Радикальна партія Ляшка 36 64
Соціал- демократична партія 26 74
 
 
За коментарями звертайтеся:
 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.