У селі Павлівка Білопільського району Сумщини, що має приєднатися Річківської об’єднаної територіальної громади, триває підготовка до проведення виборів 18 грудня. Не зважаючи на рішення суду щодо відмови об’єднання в громаду, ТВК знову працює і керуються рекомендаціями з ЦВК.

Попри судову відміну рішення Павлівської сільради про бажання об’єднатися в громаду, Річківська ТВК продовжує підготовку до проведення виборів 18 грудня 2016 включно з цим селом. Працювати згідно з календарним графіком – такі усні настанови надали в ЦВК. Тож виборча комісія на разі приймає подання від кандидатів на участь у виборчих перегонах.

Втім, юридично ситуація досі не вирішена. Голова с. Павлівка Віра Худіна повідомила, що подавати апеляцію не збирається та налаштована на те, що об’єднання громади цього року відбудеться без Павлівки.

Якщо с. Павлівка не передумає знову, через географічну відірваність до Річківської громади не зможуть приєднатися ще 3 села: Ободи, Іскрисківщина та Рижівка.

Нагадаємо, що після судового засідання Річківська ТВК припиняла роботу – з 11 по 14 листопада. Втім, з 15 листопада знову працює у звичайному режимі.

Перший заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Олександр Марченко в коментарі спостерігачам ОПОРИ запевнив, що виборчий процес триває і протягом двох чи трьох днів ситуацію буде вирішено.

- Дуже не хотілося б відміняти вибори, адже надто багато зусиль було витрачено на створення громади та підготовку до виборів. І найменше, чого б хотілося, це щоб особиста неприязнь окремих керівників впливала на долю громади. Тому на цьому тижні ми приймемо рішення чи подамо апеляцію. Доки судове рішення оскаржене і не вступило в дію, виборчий процес триває в звичайному режимі, - запевнив посадовець.

Нагадаємо, що частина депутатів Павлівської сільської ради домоглися в суді відхилення попереднього рішення про бажання об’єднатися в Річківську територіальну громаду.

За коментарями звертайтеся:

Ірина Стегній, координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Сумській області
тел.: +38 066305 51 90
пошта: [email protected]

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.