Вишнівська та Лихівська селищні виборчі комісії П'ятихатського району Дніпропетровської області утворили по 14 одномандатних виборчих округів для проведення перших виборів в об'єднаних громадах.

За даними Державного реєстру виборців у Лихівській об'єднаній територіальній громаді зареєстровано 2541 виборців. Відповідно середня кількість виборців в 14 округах складає 182 особи. Найбільшим буде округ №14 (села Володимирівка, Яковлівка, Цвіле, Миронівка) з 219 виборцями, найменшим - №5 (селище Лихівка) зі 157 виборцями.

Трохи вищою є кількість виборців у Вишнівській об'єднаній територіальній громаді – 2844 особи. Середня кількість виборців у 14 округах становить 203 особи. За рішенням виборчої комісії найбільший округ №1 (селище Вишневе вул. Степова, вул. Садова) налічуватиме 285 виборців, а до найменшого округу №11 (частина села Лозуватка та села Ликошине, Новоукраїнка) увійшло 113 виборців. Звертає на себе увагу непропорційно великий розрив у кількості виборців в округах від середньої кількості виборців, який складає понад 40%. Це суперечить частині 2 статті 17 Закону України "Про місцеві вибори": "Для проведення виборів депутатів сільської, селищної ради відповідна сільська, селищна територіальна виборча комісія не пізніш як за 38 днів до дня чергових або перших місцевих виборів утворює одномандатні виборчі округи з приблизно рівною кількістю виборців у кожному в кількості, що дорівнює загальному складу відповідної місцевої ради…".

Також за заявами суб'єктів подання П'ятихатська районна виборча комісія 10 листопада затвердила зміни у керівному складі обох ТВК.  У Вишнівській селищній виборчій комісії новою головою стала Доброгорська Аліна Миколаївна, попередня очільниця комісії залишилась у її складі. Натомість у Лихівській селищній виборчій комісії голова від ВО «Батьківщина» та секретар від «Народного Фронту» були виведені зі складу комісії, а на їх місце відповідно призначені Борець Микола Іванович та Свирь Наталія Йосипівна.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.