Районні осередки 10 політичних партій на Волині провели партійні конференції (збори) з висування кандидатів для участі у перших виборах депутатів сільських рад об’єднаних територіальних громад і їх голів, які призначено на 11 грудня. Термін повідомлення партіями територіальних виборчих комісій про проведення відповідних зборів завершився 15 листопада.

Висунули кандидатів для участі у перших виборах у 5 об’єднаних територіальних громадах у Волинській області (Княгининівська, Литовезька, Поромівська, Поворська, Прилісненська) на партійних конференціях (зборах) районні осередки політичних партій: «Українське об’єднання патріотів - «УКРОП», «Блок Петра Порошенка «Солідарність», ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», Радикальна партія Олега Ляшка, «Об’єднання «Самопоміч», «Громадський рух «Народний контроль», Аграрна партія України, «Розумна сила» та Народний Рух України.

Найбільша активність політичних сил щодо участі у виборах станом на 16 листопада прослідковується у Княгининівській об’єднаній громаді, де 7 політичних партій висунули своїх кандидатів на партійних зборах. Зокрема, це Луцькі районні організації політичних партій «УКРОП», ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», Радикальна партія Олега Ляшка, «Громадський рух «Народний контроль», Аграрна партія України та Народний Рух України.

По 6 політичних партій виявили бажання висувати кандидатів для участі у перших виборах у Литовезькій та Прилісненській громадах. Так, Іваничівська та Маневицька районні організації політичних партій «УКРОП», ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та Радикальна партія Олега Ляшка висунули кандидатів в обох об’єднаних громадах. Крім того, у Литовезькій громаді участь у виборах вирішили взяти кандидати від партій «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та «Розумна сила»; у Прилісненській громаді – від «Об’єднання «Самопоміч» та Аграрної партії України.

Іваничівські районні осередки партій «Блок Петра Порошенка «Солідарність», ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», Радикальна партія Олега Ляшка та «Розумна сила» також на своїх партійних конференціях висунули кандидатів для участі у виборах у Поромівській об’єднаній громаді.

За спостереженнями ОПОРИ, найменше зацікавлення виявили політичні партії щодо участі у виборах у Поворській громаді. До відповідної територіальної виборчої комісії документи для реєстрації кандидатів після проведення партійних конференцій подали лише три Ковельські районні осередки партій: «УКРОП», ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода».

Нагадаємо, що відповідно до частин 1 та 5 статті 37 Закону України «Про місцеві вибори» висування кандидатів місцевою організацією партії проводиться на зборах (конференціях) цієї організації, які проводяться у порядку, передбаченому статутом партії. Про дату, час і місце проведення зборів (конференції) з метою висування кандидатів місцева організація партії повідомляє у письмовій формі відповідну територіальну виборчу комісію не пізніш як за день до дня проведення зборів (конференції). На таких зборах (конференції) мають право бути присутніми члени відповідної територіальної виборчої комісії.

 

 

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

(098) 278 82 90, volyn@opora.org.ua