Для підготовки та проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів у Житомирській області розпочали роботу всі 22 районні виборчі комісії.

На своїх перших засіданнях РВК сформували склади відповідних територіальних виборчих комісій. Як уже повідомляла ОПОРА, Миропільська селищна виборча комісія була утворена з порушенням вимог чинного законодавства.

Найбільше керівних посад (включаючи голову, заступника та секретаря) у ТВК Житомирської області отримали представники партій «БПП «Солідарність» – 18, ВО «Батьківщина» –  17 та «Опозиційного блоку» – 11.

Усі ТВК, крім Краснопільської (Чуднівський р-н), перші засідання провели вчасно та відповідно до вимог законодавства. Краснопільська сільська виборча комісія зібралася аж 7 листопада, що є порушенням ч. 3 ст. 27 Закону України «Про місцеві вибори», де зазначено, що «перше засідання виборчої комісії скликається не пізніш як на другий день з дня формування її складу (утворення), а наступні засідання — у разі необхідності».

У коментарі спостерігачу ОПОРИ голова Краснопільської СВК Анастасія Масна зазначила: «Комісія не могла зібратися у визначений законодавством термін – до 5 листопада, оскільки я дізналась про своє призначення на посаду лише в п’ятницю, 4 листопада, і було вирішено провести засідання комісії вже після вихідних, в понеділок, 7 листопада».

Станом на 15 листопада всі виборчі комісії працювали відповідно до календарного плану.

За коментарями звертайтеся:
Оксана Данильченко,
координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Житомирській області
тел. 096 7139129,

Веб-сайт Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.