Редакція газета «Події та коментарі» погрожує кандидату в народні депутати в ВО №151 Сергію Мамояну судовою справою за подання в інформаційному агітаційному бюлетені неправдивої інформації.

В останньому інформаційному бюлетені «Партії простих людей Сергія Капліна» на першій шпальті розміщений матеріал під назвою: «Газета Тараса Кутового «Події та коментарі» провела соціологічне опитування: на виборах перемагає Сергій Мамоян». Матеріал поданий у вигляді зображення газети «Події та коментарі» №23 за 17 червня, де розміщене соціологічне опитування, щодо лідера виборчих перегонів в окрузі.

6 07 Poltavschina gazeta pogrozhue kandydatu sudovoiu pravoiuphoto1 1

Однак справжній номер газети за 17 червня не містить даної інформації.

6 07 Poltavschina gazeta pogrozhue kandydatu sudovoiu pravoiuphoto2

Слід зазначити, що це соціологічне опитування дійсно проводилось на веб-сайті газетиз 26 червня. Як пояснили в редакції «Події та коментарі», мета такого опитування була «розповісти про недоліки інтернет-голосувань, а саме як накручують голоси». «Видання вимагає негайного спростування (в тому числі за формулювання «газета Тараса Кутового») нової публікації і такого ж масового її поширення, а також вибачень, як перед газетою, так і перед виборцями, думкою яких Ви намагаєтесь маніпулювати. Якщо цього не буде зроблено у найкоротші терміни, питання буде вирішуватись у судовому порядку,» - кажуть в «Події та коментарі».

Представникам ОПОРИ вдалося поспілкуватися особисто з кандидатом в народні депутати Сергієм Мамояном. Останній не вбачає в діях свого штабу порушень. «Дана соціологія була розміщена на їхньому сайті. Ми ж її не придумали. Якщо хочуть, нехай подають до суду, але ми нічого не порушували,» - каже Мамоян.

ОПОРА зазначає, що згідно з частиною 10 статті 74 Закону «Про вибори народних депутатів»: «Забороняється розповсюдження завідомо недостовірних або наклепницьких відомостей про партію - суб'єкта виборчого процесу або про кандидата у депутати, недостовірний або наклепницький характер яких встановлено у судовому порядку».

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина довгостроковий спостерігач у Полтавській області
тел.+38 099 674 45 65,
електронна скринька: cherkashina.darija@gmail.com
Ігор Литвиненко прес-секретар громадського спостереження у Полтавській області
тел.+38 050 406 20 15,
електронна скринька: lytvynenkoigor.pl@gmail.com

Веб-сайт | Фейсбук| Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.