У Херсоні з’явились агітаційні білборди  зі слоганом «Ми здатні зупинити геноцид села» від кандидата в народні депутати Юрія Одарченка, який балотується від політичної партії « ВО Батьківщина» на проміжних виборах до Верховної Ради України по виборчому округу №183. «Геноцидом села» називається процес децентралізації, який наразі триває в Україні.

16 06 bilbord odarchenko

Кандидат від «Батьківщина» будує свою передвиборчу програму на критиці «Перспективного плану об’єднання територіальних громад», прийнятого Херсонською обласною радою, яку очолює Андрій Путілов, він теж зареєстрований кандидатом від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» на проміжних виборах до Верховної Ради у виборчому окрузі №183.

«Сільська» риторика від Юрія Одарченка зумовлена тим, що до складу 183-го виборчого округу входить , крім частини м. Херсона, і сільський Білозерський район. На останній сесії Херсонської обласної ради він виступив з різкою критикою плану децентралізації в області, назвавши його «знищенням сільських рад».

Крім білбордів у місті розповсюджуються і агітаційні листівки з цієї ж тематики.

Додатково: Юрій Віталійович Одарченко, 1960 року народження, голова Херсонської обласної організації партії «Батьківщина», народний депутат України двох скликань – 2006-2007року, 2007-2012 року. З березня по липень 2014 року очолював Херсонську обласну державну адміністрацію. Балотувався на виборах до Верховної Раду у 2014 році по ВО №182, але програв Олександру Співаковському (ПП «Блок Петра Порошенка «Солідарність»). Наразі є депутатом Херсонської обласної ради. В офіційній біографії вказана посада - директор ПАТ «Будівельна компанія «Будмеханізація».

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради 2016 року, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.