У 23-му виборчому окрузі з виборів народних депутатів України зареєстровано 5 нових кандидатів: 4 – шляхом самовисування, 1 – від політичної партії. Відповідне рішення Центральна виборча комісія прийняла під час чергового засідання у п’ятницю, 17 червня.

Зокрема, ЦВК зареєструвала кандидатами у народні депутати України у виборчому окрузі № 23 Любов Балицьку (самовисування), Ольгу Зирянову (партія «Солідарність жінок України»), Валентину Малькову (самовисування), Олександра Орла (самовисування) та Ігоря Рицка (самовисування).

Балицька Любов Антонівна, народилася 7 серпня 1984 року в місті Камінь-Каширський Волинської області, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, начальник Камінь-Каширського районного відділу державної виконавчої служби, Головне територіальне управління юстиції у Волинській області, безпартійна, проживає в місті Камінь-Каширський Волинської області, судимість відсутня, самовисування.

Зирянова Ольга Леонідівна, народилася 4 липня 1963 року в місті Чірчік Ташкентської області, Узбекистан, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, директор, ТОВ «Бізнес Аудит Консалтінг Саксес», безпартійна, проживає в місті Києві, судимість відсутня, суб’єкт висування – Партія «Солідарність жінок України».

Малькова Валентина Миколаївна, народилася 11 жовтня 1954 року в місті Києві, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта середня спеціальна, пенсіонерка, безпартійна, проживає в місті Києві, судимість відсутня, самовисування.

Орел Олександр Миколайович, народився 16 листопада 1969 року в місті Рівному, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, тимчасово не працює, безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, самовисування.

Рицко Ігор Йосипович, народився 10 червня 1978 року в місті Луцьку, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, фізична особа – підприємець, проходить військову службу за призовом під час мобілізації, старший офіцер відділу, військова частина ПП В 3629, Збройні Сили України безпартійний, проживає в місті Луцьку, судимість відсутня, самовисування.

Нагадаємо, що відповідно до ч. 1 ст. 53 закону України «Про вибори народних депутатів України» висування кандидатів, формування та затвердження виборчого списку кандидатів у депутати від партії у загальнодержавному окрузі та висування кандидатів у депутати від партії в одномандатних округах здійснюється партією на з'їзді (зборах, конференції) у порядку, встановленому статутом партії. Разом з тим відповідно до ст. 55 закону кандидатом може бути зареєстрована особа, яка балотується у народні депутати шляхом самовисування.

 

 (#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради 2016 року, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.