У виборчому окрузі № 23 представники Громадянської мережі ОПОРА зафіксували поширення агітаторами політичної партії «Свобода» агітаційних газет, у яких міститься інформація про кандидата у народні депутати Олександра Пирожика. Втім, станом на 14 червня у кандидата ще немає відкритого виборчого фонду.

Gazeta

За інформацією Центральної Виборчої Комісії станом на 14 червня жоден кандидат у 23-му виборчому окрузі ще не відкрив  виборчий фонд, а тому не може поширювати агітаційних матеріалів. Натомість 11 червня спостерігачі ОПОРИ зафіксували агітаторів від політичної партії «Свобода», які у смт Маневичі, на перехресті вул. Незалежності і вул. Луцької, роздавали газети з інформацією про кандидата у народні депутати від політичної партії «Свобода» Олександра Пирожика.

Agitatory 1

Agitatory 2

Крім того, сам кандидат на власній сторінці у Фейсбуці повідомив, що у смт Любешів «разом з побратимами від Свободи» також поширювали агітаційні газети поряд із встановленими агітаційними наметами.

Facebook Pyrozhyk

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, відповідно до п. 6 Ст. 68 Закону України «Про вибори народних депутатів України» передвиборна агітація здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на забезпечення ведення передвиборної агітації відповідно до цього Закону, коштів виборчих фондів партій, кандидатів у депутати в одномандатних округах. Кандидати у депутати, зареєстровані у загальнодержавному окрузі, можуть здійснювати передвиборну агітацію за кошти виборчого фонду партії. Використання власних коштів партій, кандидатів у депутати чи коштів з інших джерел для проведення передвиборної агітації, у тому числі з ініціативи виборців, забороняється.

 

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради 2016 року, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.