Центральна виборча комісія на своєму черговому засіданні прийняла рішення про реєстрацію як кандидатів у народні депутати у виборчому окрузі № 23 члена КПУ Олександра Кононовича, а у окрузі № 206 – його брата Михайла Кононовича. Про це стало відомо журналістам видання «Точка опори» у пятницю, 10 червня.

Kononovychy

Під час засідання 8 з 10 присутніх членів ЦВК проголосували «за» реєстрацію кандидатом у народні депутати України у одномандатному окрузі № 23 самовисуванця Олександра Кононовича попри те, що він є членом Комуністичної партії України, діяльність якої було заборонено у зв’язку із набуттям чинності Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Відповідне рішення ЦВК прийняла і щодо Михайла Кононовича, який відтепер офіційно є кандидатом у народні депутати у одномандатному окрузі № 206.

Нагадаємо, що на своєму попередньому засіданні 7 червня 2016 р. ЦВК відмовила у реєстрації Михайлові Кононовичу, який виявив бажання брати участь у виборах як кандидат у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі № 206.  

Відповідно до п. 8 ч. 1 Ст. 60 Закону України «Про вибори народних депутатів» Центральна виборча комісія відмовляє в реєстрації кандидата (кандидатів) у депутати в разі: «висування кандидата (кандидатів) у депутати від партії, яка здійснює пропаганду комуністичного та/або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, їхньої символіки та щодо якої в установленому Кабінетом Міністрів України порядку прийнято рішення про невідповідність її діяльності, найменування та/або символіки вимогам Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Кононович Олександр Адамович, народився 12 червня 1980 року в місті Луцьку, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, тимчасово не працює, член Комуністичної партії України, проживає в місті Луцьку, судимість відсутня, самовисування.

Крім Олександра Кононовича ЦВК зареєструвала ще трьох кандидатів у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 23. Ними стали Сергій Була (Радикальна партія Олега Ляшка), Володимир Демчук (політична парті «Україна славетна») та Людмила Кирда (Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»).

Відповідно до п. 1 ст. 53 закону України «Про вибори народних депутатів України» висування кандидатів, формування та затвердження виборчого списку кандидатів у депутати від партії у загальнодержавному окрузі та висування кандидатів у депутати від партії в одномандатних округах здійснюється партією на з'їзді (зборах, конференції) у порядку, встановленому статутом партії.

Була Сергій Володимирович, народився 7 березня 1979 року в селі Ярославичі Млинівського району Рівненської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, виконувач обов’язки директора, ТОВ «Інвест-Сервіс», директор, ТОВ «ВТП Буратіно», член Радикальної партії Олега Ляшка, проживає в місті Луцьку, судимість відсутня, суб’єкт висування - Радикальна партія Олега Ляшка.

Демчук Володимир Григорович, народився 10 березня 1990 року в смт Мізоч Здолбунівського району Рівненської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, директор, ТОВ «Славія», безпартійний, проживає у селі Велика Омеляна Рівненського району Рівненської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична партія «Україна славетна».

Кирда Людмила Федорівна, народилася 9 червня 1967 року в селі Лишнівка Маневицького району Волинської області, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, фізична особа – підприємець, член політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», проживає в смт Маневичі Волинської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

Таким чином, станом на 10 червня у 23-му виборчому окрузі уже зареєстровано 8 кандидатів у народні депутати України: Іван Вовк (самовисування), Ірина Констанкевич (Всеукраїнське об’єднання патріотів «УКРОП»), Федір Веніславський (самовисування), Олександр Пирожик (Всеукраїнське об’єднання «Свобода»), Сергій Була (Радикальна партія Олега Ляшка), Володимир Демчук (політична парті «Україна славетна»), Людмила Кирда (Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина») та Олександр Кононович (самовисування).

 

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради 2016 року, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.