Сьогодні, 3 червня, в смт Ріпки Чернігівської області представники місцевого осередку «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» у грубій формі завадили представнику ОПОРИ зафіксувати ймовірне порушення виборчого законодавства на проміжних виборах народного депутата. Після пред’явлення посвідчення журналіста та спроби зафіксувати на відео наявність у офісі агітаційної продукції за одного з імовірних кандидатів та обробки анкет із персональними даними, представника ОПОРИ обмежили в пересуванні та пошкодили мобільний телефон.

Інцидент відбувся в Ріпкинському осередку «БПП «Солідарність» за адресою вул. Попудренка, 4. Представник ОПОРИ, завітавши до громадської приймальні та пред’явивши посвідчення журналіста, виявив велику кількість друкованої продукції із зображенням одного з імовірних кандидатів у народні депутати у 206 виборчому окрузі – Максима Микитася та логотипом благодійного фонду «Поліський оберіг». Також відбувався процес зі збору та обробки персональних даних – у анкетах були зазначені прізвища, ім’я та по батькові, адреси, та номери телефонів великої кількості осіб.  

Під час спроби зафіксувати ситуацію на фото та відео, працівниця громадської приймальні Марія Яківна відібрала та пошкодила мобільний телефон. Після телефонного дзвінка жінки, до приймальні прибув чоловік, який, як з’ясувалось пізніше, представився головою Ріпкинської РДА і «випадково проходив повз приймальню». Представника ОПОРИ замкнули у приміщенні, позбавивши свободи пересування. На місце події представник ОПОРИ викликав поліцію. Правоохоронці прибули за викликом, наразі триває процес надання пояснень та оформлення заяви про перешкоджання діяльності журналіста у районному відділенні поліції.

ВІДЕО з місця подій можна переглянути на сторінці представника ОПОРИ у соціальній мережі Фейсбук.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради 2016 року, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.