Дільниця №461323 у смт Нижанковичі (Старосамбірський район) була відкрита для голосування на годину пізніше. Причина – додатковий перерахунок кількості наявних бюлетенів. Так, після відкриття сейфу членам комісії здалося, що не вистачає 20 бюлетенів. Після цього почали перераховувати видані кожному члену комісії бюлетені та з’ясували, що всі бюлетені є. Члени комісії пояснили цю ситуацію тим, що при першому підрахунку дуже хвилювалися та відповідно допустили помилки.

Нагадуємо, що відповідно до частини 7 статті 77 Закону України "Про місцеві вибори" голова дільничної виборчої комісії передає необхідну кількість виборчих бюлетенів для голосування членам дільничної виборчої комісії, які будуть видавати виборчі бюлетені виборцям у приміщенні для голосування та організовуватимуть голосування за місцем перебування виборців. Передання виборчих бюлетенів фіксується відомістю за формою, встановленою Центральною виборчою комісією. Зазначені члени комісії засвідчують отримання виборчих бюлетенів, проставляючи підпис у відомості, та забезпечують їх збереження і дотримання встановленого цим Законом порядку їх видачі виборцям.

За коментарями звертайтеся:
Наталія Радиш,
координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Львівській області
тел. 097 640 77 90
lviv@opora.org.ua

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії:

044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.