Члени окружної виборчої комісії округу №60 у Донецькій області сподіваються, що їм вдасться запустити роботу дільничної виборчої комісії №140379, яка знаходиться на лінії розмежування та так не розпочала свою роботу.

Нагадаємо, це єдина ДВК на Донеччині, що станом на 12:00 не працює під час другого туру виборів.

У коментарі ОПОРІ голова ОВК №60 Віталій Барановський зазначив, що до ОВК №60 із Лебединського виїхало 3 людини, які потенційно погодились стати членами ДВК.

«Поки люди перебувають у дорозі, ми намагаємось добрати необхідну кількість членів для формування цієї ДВК», - зазначив Барановський.

За інформацією спостерігачів ОПОРИ, на дорогу з Лебединського до Волновахи може зайняти від однієї до півтори години. Поки у цей момент члени ОВК №60 розглядають можливість  включення до складу ДВК №140379 когось зі своїх резервів. За інформацією голови ОВК №60, вони можуть створити ДВК у складі 9 осіб, що відповідає змінам до постанови ЦВК про склад малих дільничних виборчих комісій.

«Тобто, для кворуму та організації роботи ДВК необхідно щонайменше 5 осіб. І ми сподіваємось набрати цю кількість», - у коментарі ОПОРІ зауважив Віталій Барановський.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Громадське спостереження за виборами Президента України на підконтрольній Україні території Донецької області здійснює ГО «Точка доступу» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА.