Представники кандидата у Президенти Володимира Зеленського організовують безкоштовну поїздку до Києва на концерт, що відбудеться на НСК «Олімпійський» перед запланованими дебатами між кандидатами у Президенти 19 квітня. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

У Facebook-групі «Команда Зеленського. Голованівський край» 15 квітня був опублікований анонс видачі безкоштовних квитків на концерт «популярних зірок української естради» та запису на безкоштовну поїздку до Києва. У повідомленні йдеться, що виступ артистів відбудеться на НСК «Олімпійський» перед дебатами кандидатів у Президенти України. Отримати безкоштовні квитки та зареєструватися на безкоштовну поїздку пропонують в «Зе-офісі» за адресою смт. Голованівськ, вул. Суворова, 8.

Спостерігач ОПОРИ намагався отримати квитки, однак йому повідомили, що їх наразі немає. Натомість запропонували залишити свої контактні дані. За словами працівників офісу, також можливо буде організований автобусний підвіз охочих до Києва, або охочим доведеться самостійно забезпечувати свою подорож.

В обласному «Зе-офісі» підтвердили, що незабаром розповсюджуватимуть безкоштовні квитки й організовуватимуть поїздку. «Мені мають передати квитки, але скільки їх поки не знаю», –  зазначила представниця команди Зеленського в Кропивницькому Ліка Кожа. 

В анонсі йдеться, що на концерті виступатиме Ольга Полякова та Дзідзьо. Варто зазначити, що вартість квитка на концерт у квітні  Дзідзьо – 190-690 гривень, а на виступ Полякової – 300-1750 гривень.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.