Протягом доби спостерігачі ОПОРИ фіксували низку виборчих порушень в Київській області. Найчастіше це були порушення процедури голосування та порушення у роботі дільничних виборчих комісій, після закриття виборчих дільниць - перешкоджання роботі офіційних спостерігачів.

Станом на 9 ранку в день голосування на виборчих дільницях Київської області ОПОРА фіксує затримку у відкритті дільниць, передчасне відкриття сейфу, недостатню кількість бюлетенів, невідповідність приміщень ДВК технічним вимогам та агітацію біля приміщень ДВК. На низці виборчих дільниць Київської області спостерігачі фіксували невідповідність кількості бюлетенів кількості виборців, зареєстрованих на дільницях - бюлетенів було менше.

Далі протягом дня спостерігачі чотири рази фіксували голосування виборцями без паспортів. Двічі - за пенсійним посвідченням, один раз за довідкою про втрату паспорта та один раз по закордонному паспорту. Крім того, зафіксовані й спроби отримати бюлетені без паспорта, однак члени комісій діяли в межах виборчого законодавства і не видавали бюлетені.

Один раз на броварській виборчій дільниці № 321230 спостерігач ОПОРИ зафіксував, як виборець фотографував бюлетень у кабіні для голосування. Спостерігач повідомив голову комісії, надавши відповідне відео. Голова комісії звернулась до правоохоронця, однак той не відреагував. У цей час виборець вже встиг покинути дільницю.

У двох виборчих округах Київської області виборці, які мали голосувати за місцем перебування, голосували на виборчих дільницях, однак бюлетені отримали з порушенням.

Крім того, на одній з ДВК Київщини ОПОРА усунула порушення процедури голосування.

У низці виборчих округів області спостерігачі  фіксували, що приміщення виборчих дільниць не відповідали вимогам законодавства. До прикладу, виборча дільниця №320237 у селі Зоря Броварського району 97 ВО, розташована в фельдшерсько-акушерському пункті, в одній кімнаті здійснювалася видача бюлетенів,  а в іншій кімнаті приміщення, розташовані кабіни для голосування. Інформаційні плакати висіли під стелею, а стосовно чотирьох кандидатів були розміщені в коридорі. Також зафіксовані проблеми зі списками виборців. На виборчій дільниці №321290 у Ірпені, особам, яких немає у списках виборців, комісія пропонувала написати заяви до відділу ведення реєстру виборців, аби їх включили у списки для «другого туру».

Після 20 години, під час підрахунку голосів, спостерігачі ОПОРИ фіксували низку порушень у Київській області. Зокрема, двічі - порушення прав офіційних спостерігачів.

У Глевасі на ДВК №320288 члени комісії не випускали спостерігача з дільниці під час підрахунку голосів, перешкоджали наданню медичної допомоги та перешкоджали діяльності спостерігачів.  У Ірпені спостерігачу ОПОРИ погрожували, забороняли відеозйомку, відібрали телефон, позбавили права перебувати на вечірньому засіданні і вигнали з виборчої дільниці.

Також спостерігач ОПОРИ зафіксував на окружній виборчій комісії 94 ВО представників дільничної виборчої комісії № 320318 з пустими бланками протоколів підрахунку голосів і печаткою. Стосовно чого спостерігач ОПОРИ звернувся із заявою до поліції.

Відповідно до ч. 1 ст. 81 ЗУ “Про вибори Президента України” під час транспортування виборчої документації печатка дільничної виборчої комісії та бланки протоколів дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, якщо вони не були використані для складання протоколу з позначкою "Уточнений" до відправлення цих протоколів разом із виборчою документацією до окружної виборчої комісії, зберігаються у сейфі (металевій шафі) у приміщенні дільничної виборчої комісії. Крім того, відповідно до ч. 3 ст. 158 ККУ,   підписання протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, протоколу про підсумки голосування чи результати виборів або референдуму до його заповнення, або складення чи підписання такого протоколу не на засіданні виборчої комісії чи комісії з референдуму, на якому здійснюється підрахунок голосів виборців чи встановлення підсумків голосування чи результатів виборів або референдуму, або включення до такого протоколу завідомо недостовірних відомостей караються позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Також у кількох виборчих округах області, зокрема, у 96 та 97 ВО скаржилися на великі черги при прийомі виборчих протоколів на ОВК. Черги фіксували і спостерігачі ОПОРИ.

Окружна виборча комісія  96 ВО станом на ранок була другою в Україні серед усіх ОВК за відсотком оброблених протоколів та першою в Київській області. Між тим, ОВК 94 виборчого округу останньою на Київщині почала приймати і обробляти  протоколи ДВК, оскільки у них не працював сервер.

Координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Київській області зазначає: “В цілому протягом дня голосування спостерігачами фіксувались переважно не системні порушення, які не могли вплинути на результати голосування. Вони, ймовірно, були викликані браком компетенції з боку членів дільничних виборчих комісій та  тим, що окремі виборці були не обізнані з тим, що їхні дії можуть трактуватись як порушення закону.  Зовсім інша ситуація склалась на виборчій дільниці в місті Ірпінь, де з боку ДВК було пряме перешкоджання діяльності офіційного спостерігача, обмеження його прав та погрози, що з рештою закінчилось його вилученням з ДВК та неможливістю вести спостереження. Особливо бентежить в цьому питанні позиція правоохоронних органів, зокрема представників національної поліції Київської області, які фактично намагаються триматись осторонь подібних справ”.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаа  нгажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

(#вибори; #opora; #опора)