Польське товариство, у якому розташована виборча дільниця №460787 (Мостиський район, ТВО №120), заборонили членам ДВК розвісити у приміщенні дільниці плакати кандидатів. Після втручання ОВК, якій підпорядкована дільниця плакати розклали на столі в приміщенні дільниці. 

На виборчій дільниці №460787 у селі Стрілецьке Мостиського району (територіальний виборчий округ №120) до 11 години не висіло жодного з інформаційних плакатів кандидатів на пост Президента України. Представники Польського товариства, в якому знаходиться приміщення дільниці, не дозволили членам відповідної дільничної виборчої комісії розклеїти плакати. Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА звернулись до окружної виборчої комісії №120 з приводу цього випадку. Після втручання ОВК №120 плакати розклали на столі в приміщенні дільниці.

Відповідно до частини 5 статті 74 Закону України «Про вибори Президента України» у приміщенні для голосування або безпосередньо перед ним дільнична виборча комісія в обов'язковому порядку розміщує плакати, що роз'яснюють порядок голосування та відповідальність за порушення законодавства про вибори Президента України, інформаційні плакати кандидатів на пост Президента України, які розміщуються в алфавітному порядку (в порядку розміщення кандидатів у виборчому бюлетені).

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

За коментарями звертайтеся: