Згідно з даними Державного реєстру виборців у межах Чернівецької області створено 562 дільничні виборчі комісії. З них 213 великих, 243 середніх та 106 малих дільниць. У двох округах постановою ОВК утворено 2 спеціальних виборчих дільниці на тимчасовій основі.  Їхню роботу будуть забезпечувати 9 тисяч членів ДВК.

Жодна ОВК не порушила строки утворення ДВК. Згідно з календарним планом Центральної виборчої комісії щодо проведення виборів Президента ДВК мали бути утворені до 12 березня включно. У виборчих округах №201, 202 та 204 постанову про утворення ДВК прийнято 12 березня. В окрузі №203 ОВК прийняла постанову 11 березня.

Загалом, 22 кандидати в Президенти подали свої кандидатури до складу дільничних виборчих комісій. З них 16 кандидатів матимуть своїх представників у всіх виборчих округах області. Один кандидат не представлений в одному окрузі, двоє кандидатів подали кандидатури тільки в два округи та двоє мають своїх членів в одному окрузі.

Найбільше членів ДВК подано від Юлії Литвиненко та Петра Порошенка – по 564 представника. Найбільше членів у керівництві ДВК має Олег Ляшко – 112.  У Ігоря Смешка один представник у керівному складі, а в Олександра Данилюка жодного.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.