У Житомир 11 березня з візитом приїздив кандидат в Президенти Петро Порошенко. На майдані ім. С. П. Корольова під час анонсованої «народної зустрічі» Порошенка зустріли активісти з плакатами  та вигуками «Ганьба». На зустріч людей привозили автобусами.

Автобуси розташувалися поблизу майдану Корольова та вздовж вулиці Новий бульвар. Рух транспорту на прилеглих вулицях був перекритий. До сцени людей пропускали через спеціально встановлені турнікети з металошукачами.

Фото сайту Житомир.info

На зустріч прийшли кілька десятків активістів з плакатами з написами: «Брехня», «Свинарчуків за ґрати», «#ХтоЗамовивКатюГандзюк», «Порошенко очільник корупції», «Порошенко порушник Конституції», «#ХтоЗамовивКатюГандзюк».

«Коли Петро Порошенко вийшов на сцену, з натовпу почали кричати: «Ганьба». Вигуки продовжувались і під час виступу кандидата. Там були кілька десятків людей, які тримали плакати, деякі люди ходили з палицями, до яких прив’язані надуті рукавиці пофарбовані в червоний колір. Ці активісти пройшли до сцени через металошукачі. Зі сцени Порошенко назвав активістів «проплаченими», – розповів представник ОПОРИ Георгій Федорук.

На звершення свого виступу Петро Порошенко звернувся до активістів, які продовжували кричати «Ганьба» і сказав іти на інший мітинг.

«Я впевнений в тому, що перемога буде тоді, коли ми з вами збережемо єдність. Україна зараз і в майбутньому точно не заслуговує бути бідною, ніхто з вас не заслуговує жити в бідності, ну окрім може цих 10 дівчат. Друзі мої, перше, я вас дуже люблю. По-друге, ідіть на інший мітинг, з вами розрахувалися вже. Ви вже все зробили. І ці оплески переконливо свідчать, що ви тут не потрібні, не цікаві, до побачення», – зазначив Петро Порошенко. 

На сцені кандидата супроводжували віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, голова облдержадміністрації Ігорь Гундич, голова обласної ради Володимир Ширма, міський голова Сергій Сухомлин.

Зустріч була заздалегідь анонсована.  На інформаційних дошках біля будинків були розміщені оголошення.

«Ми йдемо своїм шляхом! Петро Порошенко. Народна зустріч з кандидатом на пост Президента України Петром Порошенком. 11 березня о 17.00. м. Житомир. Майдан ім. С. П. Корольова. Також у програмі: Тарас Петриненко та Тетяна Горобець Тарас Чубай та гурт «Плач Єремії», – зазначено в оголошенні.

Оголошення про цю зустріч було опубліковано на офіційному сайті міста Коростня.

У прес-службі Житомирської ОДА у коментарі ОПОРІ 12 березня зазначили: «ОДА до організації цього заходу відношення не мала».

Довірена особа Петра Порошенка у ВО №62 Вікторія Рогач розповіла ОПОРІ, що про делегації та автобуси на зустрічі з кандидатом їй нічого не відомо.

«З приводу делегацій і автобусів мені нічого не відомо. На скільки я знаю, ніяких підвозів, ніяких автобусів, ніхто нікого не запрошував і нічого такого не відбувалося і мені про це нічого не відомо. Підвозу дійсно не було, на скільки мені відомо. У Житомирі розміщували анонси про зустріч, плакати формату А3, які були виготовлені за рахунок виборчого фонду. О 17 годині на зустріч люди приходили по запрошенням, які також виготовлені за кошти виборчого фонду і на «Українському радіо» здійснювалась трансляція про проведення даного заходу також за кошти виборчого фонду. Таким чином люди про це дізнались і відвідала даний захід. Я знаю, що Президент приїжджав на Раду регіонального розвитку, це відбувалося в рамках діяльності Президента. Тому, я рахую, що було б дуже актуально вам ці питання задавати до адміністрації Президента», – зазначила Вікторія Рогач.

Перед виступом на майдані Корольова Петро Порошенко взяв участь у Раді регіонального розвитку, яка проходила на території підприємства «Кромберг енд Шуберт». На зустріч з’їхалися делегації з різних районів.

«Автобуси з районів області прибули у село Оліївка Житомирського району. Людей на місцеве підприємство «Кромберг енд Шуберт» пропускають через турнікети. На під'їздах працює поліція», – йдеться у повідомленні на сторінці телеканалу UA: Житомир у Facebook

Фото зі сторінки UA: Житомир у Facebook

Потім він відвідав 95-у окрему десантно-штурмову бригаду Збройних Сил України. Порошенко виступив перед військовими,  вручив державні нагороди та оглянув один з чотирьох нових гуртожитків.  Також Петро Порошенко пообідав з військовими у  їдальні.

Фото з сайту Житомир.info

Як повідомляла ОПОРА, у Бердичів на зустріч із Порошенком звозили людей з усієї області. Спостерігачі ОПОРИ 17 січня зафіксували 13 автобусів біля будівлі міської ради в Бердичеві Житомирської області. Люди приїхали з різних районів, щоб зустрітися з Президентом України Петром Порошенком.  Президент відвідав  Житомир, Станишівську об’єднану територіальну громаду, з’їздив до Бердичева на полігон та провів закриту зустріч у музичному драматичному театрі.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)