За результатами моніторингу Громадянської мережі ОПОРА в лютому Харківщину відвідали 10 кандидатів у Президенти — вони заїжджали на ринки і у міськраду, давали прес-конференції й часто виступали на заводі «ФЕД».

27 лютого до Харкова приїхав Сергій Тарута – він відвідав ферму в місті Зміїв, заїхав у Первомайський, а в Харкові зустрівся з працівниками заводів «Комунар» і «ФЕД», яким розповідав про те, що потрібно перезавантажити Кабмін і Верховну Раду, а таож про те, як він буде реалізовувати свою передвиборчу програму.

У цей же день Віталій Купрій завітав на сесію міськради Харкова, де активісти протестували проти невиконання рішення суду щодо тарифів на перевезення в міському електротранспорті. Кандидат намагався виступити з трибуни міської ради, але йому виключили мікрофон. Після того Купрій подав заяву до поліції щодо перешкоджання його депутатській діяльності і поспілкувався з усіма бажаючими в холі міської ради.

22 лютого Євгеній Мураєв побував на заводі «ФЕД», покритикував чинну владу і розповів про перспективи розвитку заводів. За день до цього на «ФЕД» і на завод «Турбоатом» приїжджав інший кандидат – Віктор Бондар. Він зустрічався з колективами підприємств і рекламував законопроекти, подані депутатською групою «Партія «Відродження», які мають поліпшити умови для промисловості в Україні.

Фото: vidrodzhennya.org.ua

18 лютого Сергій Каплін в рамках візиту давав прес-конференцію, на якій розповідав про свою передвиборчу програму і про те, як він планує її реалізовувати, а також зустрівся з пенсіонерами з силових структур, з якими говорив про перерахунок їхніх пенсій.

15 лютого в Харкові Сергій Носенко в хабі «Розвиток» зустрівся з усіма бажаючими і поговорив про легалізацію зброї в Україні та створення республіканської політичної партії.

Петро Порошенко приїхав до Харкова 14 лютого на відкриття міської філармонії. Активісти «Харківського антикорупційного центру» зустрічали його з плакатами «Хто замовив Катю Гандзюк?». Чоловіки з шевронами поліції, підбігли до них, вихопили і порвали один із плакатів.

Також Президент того ж дня завітав до Палацу студентів Національного юридичного університету, де зустрівся з керівниками промислової галузі й заїхав у Золочів та Краснокутськ.

У двох останніх локаціях місця проведення зустрічей були очеплені поліцією, всередину можна було потрапити виключно за списками. Спостерігачів ОПОРИ та інших бажаючих, яких не було у цих списках, всередину не пропустили.

11 лютого лідер Радикальної партії й кандидат у Президенти Олег Ляшко передав працівникам ДСНС з міста Богодухів пожежну машину, і виступив перед місцевими жителями з критикою виконуючої обов’язки міністра охорони здоров’я Уляни Супрун. Як з’ясувала ОПОРА, автомобіль, який «передавав» Олег Ляшко, ще у 2017 був закріплений за одним із підрозділів ДСНС, а у 2019 його перезакріпили за Богодухівським підрозділом.

Цього ж дня кандидат Юрій Бойко разом з нардепом Вадимом Рабіновичем прогулявся по одному з ринків Харкова, де рекламував поданий ним законопроект, який пропонує регулювання ціни на газ .

Також 11 лютого кандидат Анатолій Гриценко давав прес-конференцію в прес-центрі «Накипіло».

За 15 хвилин до початку його виступу в будівлі, в якій розміщується прес-центр, зникло світло та інтернет, а представники політичної партії «Громадянська позиція» не пропустили на захід журналіста місцевого видання Insidernews.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]