В Павлограді, що є центром виборчого округу №36 на засідання комісії не допустили міжнародних спостерігачів від ENEMO. Спостерігачі ОПОРИ звернулись до правоохоронців.

Спостерігачі ENEMO зайшли на засідання окружної виборчої комісії №36 (Центр: м. Павлоград, Включає: міста Павлоград, Тернівку, Першотравенськ, Павлоградський район) близько 11:09, саме засідання розпочалось об 11:00. Оксана Свідрун, голова комісії, яка не представилась міжнародним спостерігачам, заявила що у відповідності до Постанови ЦВК №350, всі присутні на засіданні, мають зареєструватись до початку засідання. Тому, попросила спостерігачів покинути приміщення, адже, за її словами, вони заважають проводити засідання.

Спостерігач ОПОРИ звернувся до правоохоронців через факт ймовірного порушення виборчого законодавства. Повідомляється, що на місце подій прибула патрульна поліція та слідчо-оперативна група, яка прийняла заяву та пояснення учасників подій.

Паліна Бродік, довгострокова спостерігачка за виборами Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) розповіла: «Ми дочекались завершення засідання та поспілкувались з головою комісії. Вона посилається на роз’яснення Постанови ЦВК щодо регламенту проведення засідання. Там вказано, за її словами, що всі присутні реєструються до початку засідання, потім, голова комісії вголос зачитує список присутніх і після цього розпочинає саме засідання; після цього вони не можуть нікого реєструвати. Але, після того як члени комісії не допустили нас на засідання, вони допустили ще одну людину, яка приймала участь в засіданні. Це був член комісії. На питання про те, чи по різному вона трактує цю постанову відносно до членів комісії та міжнародних спостерігачів. Голова комісії відмовилась відповідати на дане питання».

Оксана Свідрун, голова ОВК №36 повідомила про свою позицію з цього питання: «В нас почалось засідання, ми вже розглядали третє питання. Тут міжнародні спостерігачі, вони вчора до мене телефонували, питали на яку годину, я їх повідомила, що на 11:00. В нас почалост засідання, ми вже розглядали третє питання порядку денного, відповідно оголосили всіх присутніх, кворум гарно був, а вони почали заходити і починати, «давайте нам зареєструватися». Я їм пояснила, що в нас є Постанова, ми діємо в рамках законодавства, є порядок діловодства виборчої комісії, все це регламентується Постановою ЦВК №350. Там Вказано, що голова комісії перед початком засідання оголошує список осіб, які мають бути присутніми, або з запрошенням, або без дозволу і голова комісії оголошує все це. І в подальшому, якщо вони перешкоджають мені вести засідання, а вони мені заважали, вони мене вибачте, збивають просто з думки. Тому, що ми розглядали важливе питання, я попросила їх вийти і в подальшому приїжджати вчасно на засідання. Я не зобов’язана їх була пускати». На питання, чи голосувала комісія про видалення спостерігачів з засідання, Оксана Свідрун сказала: «Ні. Звичайно, що ні. Голосується, лише коли вони перешкоджають веденню засідання. Вони не те що заважали, вони не зареєструвались. Чо я їх мала пускати якщо вони згідно порядку ведення діловодства не зареєструвались. Вони не були зареєстровані, тому, я їм відмовила в присутності». Голова комісії також повідомила: «Вони мені сказали, що і в подальшому будуть спеціально провокувати і приїзджати на середину засідання. Тому, я думаю, що на комісії ми складемо Акт про провокації і перешкоджання роботи комісії, направимо його в ЦВК, якщо вони і в подальшому будуть таке робити. Після цього інциденту я звернулась до ЦВК, мені сказали, що мої дії були правильними, сказали, що в подальшому чекаємо вашого зверенення».

Частина 9 статті 28 Закону України «Про вибори Президента України» прямо повідомляє: «На засіданнях виборчої комісії, у тому числі при підрахунку голосів та встановленні результатів голосування, на виборчій дільниці в день виборів чи в день повторного голосування у приміщенні, де проводиться голосування, мають право бути присутніми без дозволу чи запрошення відповідної комісії лише члени виборчих комісій вищого рівня, кандидати на пост Президента України, їх довірені особи (не більше однієї довіреної особи від одного кандидата), офіційні спостерігачі від кандидатів на пост Президента України, партій - суб’єктів виборчого процесу, від громадських організацій (разом не більше ніж по дві особи від одного кандидата на пост Президента України, від партії, від громадської організації), а також офіційні спостерігачі від іноземних держав і міжнародних організацій, представники засобів масової інформації (не більше двох осіб від одного засобу масової інформації)».

Частина 1 статті 157 Кримінального кодексу України «Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача»: «Перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права або права брати участь у референдумі, перешкоджання діяльності іншого суб'єкта виборчого процесу, ініціативної групи референдуму, комісії з референдуму, члена виборчої комісії, члена ініціативної групи референдуму, члена комісії з референдуму або офіційного спостерігача при виконанні ними своїх повноважень, поєднані з обманом або примушуванням, а також ухилення члена виборчої комісії у роботі комісії без поважних причин - караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк».

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.
 
(#вибори; #opora; #опора)