Першим потенційним кандидатом у Президенти України, який відвідав Луганську область після офіційного оголошення старту виборчої кампанії голови держави, став висуванець від ВО «Свобода» Руслан Кошулинський. Про це повідомляють представники ОПОРИ з Луганщини.

За даними Центрвиборчкому станом на 4 лютого 2019 року 30 осіб зареєстровано кандидатами у  Президенти України. Однак, серед значної кількості претендентів на пост глави держави у січні Луганщина стала об’єктом відвідин лише одного із них. 

Так, візит Руслана Кошулинського до адміністративного центру Луганщини – Сєвєродонецька, який відбувся 24 січня, не був заздалегідь анонсований та не мав широкого  висвітлення у ЗМІ. Під час перебування в регіоні він у супроводі голови Закарпатської організації «Свободи» Олега Куцина та екс-нардепа  Олексія Кайди відвідав бійців 10-ї Окремої гірсько-штурмової бригади та взяв участь у передачі медикаментів військовому шпиталю Сєвєродонецька від жителів Прикарпаття.

4 02 2019 Luganshchyna Koshulin1

4 02 2019 Luganshchyna Koshulin2

Водночас, зазначений факт не можна розцінювати як форму підкупу виборців, адже Руслан Кошулинський на момент приїзду до області ще офіційно не був зареєстрований ЦВК, це сталося пізніше, а саме – 28 січня. Більш того, безоплатну матеріальну допомогу шпиталю надавали від імені волонтерів Благодійного фонду «Свобода. Гідність. Перемога» (військовий капелан «Карпатської січі» Василь Довганюк, депутат Івано-Франківської облради Михайло Іваночко, боєць «Легіону Свободи» Олег Туєшин).

Нагадаємо, відповідно до ст. 57 ЗУ «Про вибори Президента України» передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.   

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)