У Київський області з агітаційних наметів кандидатів у Президенти не лише роздають агітаційну поліграфію, але й пропонують підписувати анкети щодо підтримки кандидатів, де потрібно вказувати персональні дані, зокрема – прізвище та ім'я, номер телефону та адресу проживання. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

16 лютого у Броварах представники Громадянської мережі ОПОРА зафіксували два агітаційних намети на користь кандидата у Президенти Петра Порошенка – один на вулиці Київській, інший – на Гагаріна. Агітатори роздавали поліграфічну продукцію, яка мала вихідні дані, передбачені ч. 3 ст. 59  ЗУ «Про вибори Президента України». А саме, газету «Інформаційний бюлетень «Солідарність», яке не є офіційним ЗМІ, а  є агітаційною продукцією, замовник якої –  кандидат у Президенти Петро Порошенко.

Джерело: фото представника ОПОРИ

Проте, крім розповсюдження агітаційної друкованої продукції, люди в наметах наполегливо просили заповнити лист «Діалог з президентом» та підписати «Анкету прихильника Петра Порошенка», вказавши свої персональні дані для контакту. Як повідомили агітатори представниці ОПОРИ, за номерами, залишеними в анкеті, потім мають телефонувати і запитувати, чи буде той, хто заповнював цю анкету, голосувати за цього кандидата. В самій анкеті пропонується обрати, яку інформацію про Петра Порошенка та діяльність на його підтримку хотіли б отримувати інформацію, також пропонуються варіанти відповіді: хочу отримувати інформацію про ініціативи Петра Порошенка, хочу отримувати запрошення на зустріч з Президентом та лідерами його політичної команди, на волонтерських засадах я можу поширити агітаційні матеріали серед своїх друзів та знайомих, я хочу бути спостерігачем або членом дільничної виборчої комісії на виборах Президента (виключно на волонтерських засадах). Також в анкеті просять зазначити свої особисті дані – прізвище, ім'я, по-батькові, дату народження, мобільний телефон, електронну пошту, адресу проживання та поставити свій особистий підпис.

Джерело: фото представника ОПОРИ

Крім анкет, у наметах роздавали для заповнення ще і листи «Діалог з Президентом», де просили дати відповіді на кілька питань: «Яке із досягнень Президента України Петра Порошенка є для Вас найважливішим? Як Ви вважаєте, якими є найважливіші завдання для Петра Порошенка після переобрання його Президентом України на наступних виборах? Як Ви ставитесь до Президента України Петра Порошенка та до того, що він робить?». До питань також додаються варіанти відповідей.

Джерело: фото представника ОПОРИ

Заповнити анкету просили також і в агітнаметах на користь кандидатки у Президенти Юлії Тимошенко. Такий намет зафіксували представники ОПОРИ у Баришівці, біля районної лікарні. В ньому агітатори роздавали поліграфічну агітаційну продукцію, зокрема газету  «Вечірні Вісті», календарі з зображенням кандидатки та зошит з прізвищем та іменем  кандидатки. Всі матеріали містили дані, передбачені ч. 3 ст. 59  ЗУ «Про вибори Президента». Однак, випуск газети «Вечірні Вісті», який розповсюджувався з агітаційного намету, мав позначку «Не для продажу. Спецпроект №1. Лютий 2019 року», хоча видання «Вечірні Вісті» є регулярним, виходить раз на тиждень і його можна передплатити.

Відповідно до ч. 5 ст. 63 ЗУ «Про вибори Президента України» кандидат на пост Президента України має право за рахунок коштів свого виборчого фонду публікувати агітаційні матеріали в друкованих засобах масової інформації усіх форм власності. При цьому, відповідно до ч. 6 ст. 63 агітаційні матеріали, зазначені у частині п'ятій цієї статті, публікуються на підставі угоди, що укладається між розпорядником поточного рахунку виборчого фонду кандидата на пост Президента України та редакцією друкованого засобу масової інформації. Без укладення угоди та надходження коштів на рахунок редакції друкованого засобу масової інформації публікація цих матеріалів забороняється.

Джерело: фото представника ОПОРИ

Координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Київській області наголошує: «Враховуючи те, що періодичне видання «Вечірні Вісті» є офіційно зареєстрованим ЗМІ,  на нього поширюються вимоги Закону України «Про вибори Президента України», які забезпечують дотримання принципу рівних умов між кандидатами. Таким чином,  відповідно до ч. 8 ст. 60  ЗУ «Про вибори Президента України» ЗМІ, незалежно від їхньої  форми власності, у випадку звернення іншого кандидата,  зобов'язанні надати йому аналогічні умови та обсяги,  що й попередньому кандидату. Єдиним виключенням з цієї норми є видання, засновниками яких є політичні партії-суб'єкти виборчого процесу, тобто ті, від яких є офіційно зареєстровані кандидати у Президенти».

Також агітатори пропонували заповнити анкету, в якій містяться три запитання: «Як Ви оцінюєте зміни у вашому житті за останній рік? Чи знайомі Ви з планом виведення країни з кризи, представленим у Новому курсі Юлії Тимошенко? У країні вже кілька років йде війна. Хто, на Вашу думку,  більше всіх заробляє на цій війні?».

Джерело: фото представника ОПОРИ

При заповненні анкети, агітатори просили вказати  свій особистий номер мобільного телефона  та прізвище, ім'я і по-батькові. На запитання представника ОПОРИ про те,  навіщо збираються особисті дані, у наметі відповіли, що це такий вид соціологічного опитування, потім за цими номерами будуть телефонувати і запитувати, чи дійсно той, хто заповнив цю анкету, є  прихильником кандидатки у Президенти Юлії Тимошенко.

Пропозиції заповнити анкету з особистими даними, підтримати кандидата і стати частиною його команди, представники Громадянської мережі ОПОРА зафіксували і на користь кандидата у Президенти Анатолія Гриценка. У телеграм-каналі «Київщина за Гриценка»  поширювалось посилання на google-форму «Анкета учасника команди Анатолія Гриценка Київщини» - для бажаючих стати частиною команди Анатолія Гриценка Київської області «Чесних більше». В посиланні йдеться, що після заповнення анкети представники штабу Анатолія Гриценка Київської області зв'яжуться для подальшої координації дій. Серед даних, які потрібно вказати в анкеті – ім'я та прізвище, контактний номер телефону, електронну адресу, посилання на особисту Фейсбук-сторінку, район проживання, населений пункт та відповісти, яку допомогу готові надати. Серед можливих варіантів – розповсюдження агітаційної продукції, стати членом дільничної виборчої комісії, спостерігач на дільниці, логістика (допомогти з транспортом), прихильник (отримувати актуальну інформацію), організація масових заходів (зустрічі, громадянські акції), матеріальна допомога, допомогти поширювати інформацію в соціальних мережах, допомогти розповсюдити інформаційні матеріали у місцевих інтернет ресурсах, друкованих ЗМІ), інше. В кінці анкети зазначається: «Заповненням та надсиланням  даної Анкети ви підтверджуєте надання згоди  на обробку, зберігання та використання ваших персональних даних згідно наданої в Анкеті інформації, відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

Джерело: скріншот анкети

Варто зазначити, що згідно ст. 56-6 ЗУ «Про вибори Президента України» поширення інформації про результати опитування громадської думки, пов’язаного з виборами має свої особливості. Зокрема – організації, що проводять опитування громадської думки, мають право оприлюднювати результати опитування, пов’язаного з виборами, з обов’язковим зазначенням часу його проведення, території, яку охоплювало опитування, розміру та способу формування соціологічної вибірки опитаних, методу опитування, точного формулювання питань, можливої статистичної похибки.

Відповідно до ч. 3 та ч. 4 ст. 56-6 ЗУ «Про вибори Президента України» оприлюднення чи поширення в інший спосіб результатів опитування громадської думки, пов’язаного з виборами, в тому числі щодо партій - суб’єктів виборчого процесу та кандидатів на пост Президента України, протягом останніх двох днів перед днем виборів та в день виборів  - забороняється.

А в ч. 5 ст. 56-6 ЗУ «Про вибори Президента України» йдеться, що способи проведення опитувань виборців щодо їх волевиявлення під час голосування повинні забезпечувати збереження таємниці голосування опитуваного виборця.

Наголошуємо, відповідно до  ч. 2 ст.11 Закону України «Про інформацію» не  допускаються  збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків,  визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та захисту прав людини.   До конфіденційної інформації про фізичну особу належать, зокрема, дані про її національність, освіту, сімейний стан, релігійні переконання, стан здоров'я, а також адреса, дата і місце народження. А згідно ч. 6 ст. 6 Закону України «Про захист персональних даних» не допускається обробка даних про фізичну особу, які є конфіденційною інформацією, без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.