Відповідно до Постанови ЦВК №108 19 травня розпочався виборчий процес проміжних виборів народних депутаті України в одномандатному виборчому окрузі №27 Дніпропетровської  області. З 19 травня по 6 червня триває процес висування кандидатів у депутати політичними партіями та шляхом самовисування.

Першим кандидатом у ВО №27 став Краснов Загід Геннадійович, зареєстрований ЦВК як самовисуванець 24 травня 2016 року (Постанова №127).

Zahir Kras

Краснов Загід Геннадійович народився 24 жовтня 1965 року в м. Баку, Азербайджан, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України. В 1990 році закінчив Придніпровську державну академію будівництва та архітектури за фахом інженер-будівельник. В 2005 році закінчив гуманітарний університет «Запорізький інститут державного та муніципального управління» за спеціальністю «Правознавство» та здобув кваліфікацію юриста. З вересня 2014 року є слухачем Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. 

На президентських виборах 2004 року очолював штаб Віктора Ющенка в м. Дніпро. З 2006 року - голова фракції «Блок Лазаренка» в Дніпропетровській міській раді і керівник коаліції більшості міськради, до якої входили депутатські фракції: Партії регіонів, «Блоку Наталії Вітренко «Народна опозиція», «Блоку Лазаренка», Комуністичної партії України, Опозиційного блоку «Не Так!». Був депутатом Дніпропетровської міської ради IV , V і VII скликань. В 2010 році брав участь у виборах міського голови Дніпра. Тоді він посів четверте місце, а партії «Громадська сила» було відмовлено в реєстрації, тому її члени були включені до списку партії «Народний порядок», яка не пройшла до міської ради. Відповідно Загід Геннадійович не отримав жодної посади в міській раді. Під час президентських виборі 2010 року очолював штаб Сергія Тігіпка в Дніпропетровській області. На позачергових виборах народних депутатів в 2014 р. балотувався в одномандатному виборчому окрузі № 25 від партії «Громадська сила», але поступився місцем Курячому Максиму Павловичу з незначним відставанням у 441 голос.

Восени 2015 року партія «Громадська сила», список якої він очолював, за результатами голосування пройшла до Дніпропетровської міської ради. Зараз Загід Краснов є головою депутатської фракції «Громадська сила», та членом постійної комісії міської ради з питань етики, материнства, дитинства та партнерських стосунків.

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради 2016 року, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.