Перші місцеві вибори у Черкаській об’єднаній територіальній громаді Дніпропетровської області, призначені на 23 грудня, не відбудуться. Про це в коментарі спостерігачам ОПОРИ повідомила голова Черкаської територіальної виборчої комісії.

14 грудня 2018 року, через 10 днів після того, як Центральна виборча комісія своїм рішенням призначила новий склад Новомосковської районної виборчої комісії, остання нарешті змогла зібрати кворум для прийняття присяги. В той же день було утворено Черкаську територіальну виборчу комісію.

Пізніше, в Дніпропетровському окружному адміністративному суді було зареєстровано одразу два судові позови до Новомосковської виборчої комісії. Перший від 17 грудня 2018 року за поданням Світлани Сунко, а також третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на стороні позивача - територіальної організації політичної партії «Опозиційний блок» в Новомосковському районі Дніпропетровської області. Другий - від 18 грудня за поданням територіальної організації політичної партії «Опозиційний блок».

Позовні вимоги схожі - визнати протиправною Постанову №2 Новомосковської виборчої про утворення Черкаської виборчої комісії. Проте суд прийняв два протилежних рішення. В першому випадку задовольнити, в другому – відмовити повністю.

21 грудня 2018 року Новомосковська комісія виграла апеляцію, тож, Черкаська виборча комісія офіційно правомочна. Як повідомляють активісти Черкаського, також їм вдалося повернути печатку та документацію комісії.

Голова Черкаської ТВК повідомляє Людмила Виноградова, що після утворення комісія зіштовхнулася в перепонах в роботі. Виникають складнощі в процесі реєстрації юридичної особи. Також, наразі комісія не може отримати приміщення в Гарнізонному будинку офіцерів в смт Черкаському, де вона офіційно розміщувалась всі останні виборчі кампанії. «Кандидатів в депутати також не зареєстровано, тож можна констатувати, що завтра вибори точно не відбудуться», – зазначила вона.

Нагадаємо, що раніше спостерігачі ОПОРИ вже повідомляли про проблеми проведення виборів у Черкаській ОТГ .

Нагадаємо, Громадянська мережа ОПОРА не проводить класичне довготермінове та короткотермінове спостереження за призначеними на 23 грудня першими місцевими та додатковими виборами в об’єднаних територіальних громадах на місцях. Втім місцеві вибори є важливими та оціночними в частині належної діяльності вищого органу адміністрування виборчого процесу.

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)