На дільниці села Пасіки-Зубрицькі Давидівської громади зафіксовано присутність як спостерігача голови Львівської міської виборчої комісії Ігора Сліпецького, який у цій комісії представлений від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували присутність на дільничній виборчій комісії №460961 Ігоря Сліпецького, який на даний час є головою Львівської міської виборчої комісії.

На ДВК чоловік був зареєстрований як офіційний спостерігач одного з кандидатів на посаду голови Давидівської громади (номер посвідчення – 28).

Також представники ОПОРИ помітили, що Ігор Сліпецький взяв документи із списками виборців і почав їх фотографувати.

Варто наголосити, що у цих списках містяться персональні дані виборців, а також дані про те, чи прийшла, власне, людина голосувати на дільницю.

Щодо самого факту присутності чинного члена виборчої комісії на дільниці як спостерігача, то варто наголосити, що згідно із вимогою законодавства член комісії не може працювати офіційним спостерігачем.

Відтак щодо даного факту з ознаками порушення законодавства представники ОПОРИ повідомили поліцію, яка прибула на місце події. Водночас сам Ігор Сліпецький заявив, що йому перешкоджають в його роботі спостерігача.

Наразі правоохоронці розбираються в ситуації, що виникла.

ОПОРА нагадує, що згідно з частиною 1 статті 65 Закону «Про місцеві вибори», член виборчої комісії не може бути офіційним представником на виборах кандидата чи партії.

 

За коментарями звертайтеся:
Наталія Радиш,
координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Львівській області
тел. 097 640 77 90

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії:

044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.