У Річківській громаді на Сумщині виборів 18 грудня не буде. Таке рішення прийнято у зв’язку з рішенням суду щодо відмови села Павлівка приєднуватися до Річківської об’єднаної громади.

Про таке рішення спостерігачам ОПОРИ повідомила голова Річківської ТВК Віра Чередниченко. 23 листопада виборча комісія остаточно припинила роботу. Ще 19 листопада сплинув строк подання апеляції щодо відміни рішення про приєднання Павлівки до нової громади, тож юридичних підстав проводити підготовку до виборів немає.

Утім усі інші села, окрім Павлівки все ж планують об’єднуватись, тож за піврокe можуть відбутися вибори вже оновленого складу громади.

Нагадаємо, що частина депутатів Павлівської сільської ради домоглися в суді відхилення попереднього рішення про бажання об’єднатися в Річківську територіальну громаду.

Крім того, у Річківській ТВК повідомили що на участь у виборах не подав документи жоден кандидат.

За коментарями звертайтеся:
Ірина Стегній, координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Сумській області
тел.: +38 066305 51 90
пошта: [email protected]

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії ОПОРИ:

044 591 44 44(вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.