Повноваження 8 депутатів, котрі обирались від політичної партії «Об’єднання «Батьківщина» і вийшли зі складу її фракції,  були достроково припинені на позачерговій сесії Київської обласної ради. Відкликання підтримало обласне керівництво партії.

10 грудня 2019 року, на той час голова депутатської фракції політичної партії «Об’єднання  «Батьківщина» в Київській обласній раді Віктор Гринчук подав заяву про зміни у складі фракції, а саме, про вихід з неї 12 депутатів. Пізніше, 18 грудня, пан Гринчук повідомив про створення та реєстрацію депутатської групи «Разом за Київщину». До її складу увійшли 8 депутатів, які попередньо вийшли з фракції «Батьківщини»: Сергій Будюк, Олександр Волинець, Миколи Дворник, Давід Ерікян, Олександр Нігурця, Григорій Тищенко, Владислав Хахулін та сам Віктор Гринчук. Не увійшли до складу нового об’єднання і залишились позафракційними Михайло Сіренко, Іван Кудлай, Микола Швидкий та Олег Кищук. Такі дії негативно позначились на стабільності «Батьківщини» в обласній раді, котра за пів року до цього, в травні 2019 втратила посаду голови ради, коли депутати звільнили з цієї посади Ганну Старикову.

Реакція партійного керівництва з’явилась 15 січня 2020 року, коли очільник обласного осередку партії, народний депутат України Костянтин Бондарєв через соціальну мережу Facebook повідомив про те, що відбулися збори виборців багатомандатного виборчого округу Київської області, на яких розглядалися питання про внесення пропозицій щодо відкликання за народною ініціативою депутатів Київської обласної ради. Кандидатами на відкликання стали депутати, котрі увійшли до групи «Разом за Київщину». Самі збори проходили в Києві в конференцзалі готелю «Президент» і супроводжувались конфліктом. Туди з’явились два кандидати на відкликання Давид Ерікян та Микола Дворник, за інформацією обласних ЗМІ депутатів не пустили в приміщення, внаслідок чого розпочалась штовханина, викликали поліцію.

Протягом наступного місяця ініціативна група зібрала понад 60 тисяч підписів для відкликання депутатів. Після чого підписні листи, протоколи та іншу документацію передали до Київської обласної територіальної виборчої комісії (ТВК). 2 березня 2020 року на закритому засіданні комісія ухвалила рішення про припинення депутатських повноваження всіх 8 кандидатів на відкликання. Остаточно їх позбавили мандатів 17 березня 2020 року на позачерговій сесії обласної ради. Тоді ж на місце відкликаних депутатів було введено їх наступників, які увійшли до складу фракції «Батьківщина». Згідно з даними Єдиного державного реєстру судових рішень (ЄДРС) окремі депутати намагались оскаржити процедуру відкликання в суді, наразі ситуація лишається незмінною.