Прес-служба Славутської організації ВО «Свобода» оприлюднила результати опитування виборців у одномандатному виборчому окрузі № 190 з центром у Шепетівці. У публікації на сайті «Славута» рейтинг симпатій виборців подається з посиланням на соціологічну групу «СОЦІС-Альянс».

Якихось контактів та інших досліджень цієї групи виявити не вдалось. А за телефоном прес-служби Славутської організації «Свободи» повідомили: «Нам надіслали ці результати електронною поштою, і ми опублікували».

Повідомляється, що 4-7 жовтня групою було опитано 800 чоловік і «похибка вибірки не перевищує 3,2 %». Дев’ятеро з чотирнадцяти кандидатів, згідно з опитуванням «СОЦІС-Альянсу», мають підтримку меншу, ніж статистична похибка. Хоча, наприклад кандидат-самовисуванець Анна Побережна, балотуючись до парламенту на виборах у 2012 році як висуванка політичної партії УДАР Віталія Кличка, посіла третє місце. Її результат – 6,47 відсотка (5,5 тисячі голосів виборців, які взяли участь у голосуванні).

До речі, згідно з цим опитуванням, переконливим лідером електоральних симпатій є славутський міський голова Василь Сидор (висування – політична партія Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»), який на виборах у 2012 році отримав на свою підтримку 39 відсотків голосів, але поступився Сергію Буряку. На другому місці опитування – активіст ВО «Свобода» підприємець Василь Ковальчук, котрий балотується як самовисуванець і позиціонується як учасник АТО на сході України.

 

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів.
У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.