У рамках виборчої кампанії проходять численні зустрічі з кандидатами. Так, у м. Скадовську Херсонської області 10 жовтня відбулась зустріч з кандидатами від «Блоку Петра Порошенка», на якій були присутні представники місцевої влади та працівники бюджетної сфери, які мали у цей час бути на робочих місцях.

У запрошенні, яке розповсюджувалося у місті було заявлено, що зустріч відбудеться за участі кандидатів, що входять до верхньої частини списку партії «Блок Петра Порошенка» Сергія Лещенка, Мустафи Найєма та Олександра Черненка. Захід відбувся у місцевому Палаці культури. Із анонсованих осіб був присутній лише Олександр Черненко, проте, взяв участь у заході ще один кандидат – Віталій Попов. Віталій Попов зареєстрований кандидатом по округу № 186 (центр – м. Цюрупинськ), до якого входить місто Скадовськ, він і був головним спікером. 

kherson BPP10-10 kherson BPP

У залі на зустрічі, що розпочалась о 10 годині ранку, був присутній Скадовський міський голова Олександр Гавриш, його заступник і у великій кількості працівники закладів освіти, комунальних підприємств тощо. Законом України «Про вибори народних депутатів» (ч.1.3. ст.74) забороняється участь у передвиборній агітації у робочий час посадовим і службовим особам органів, крім випадків, коли відповідна посадова чи службова особа є кандидатом у депутати. На питання довготермінового спостерігача щодо участі представників бюджетної сфери у цьому заході в робочий час Олександр Черненко відповів, що вони не мають до цього стосунку і взагалі проти порушень виборчого  законодавства.

У цей же день о 14.00 відбулась зустріч цих кандидатів з виборцями у м. Цюрупинськ. Про те, що працівникам бюджетної сфери «рекомендували» відвідати захід у робочий час, пише журналіст інтернет-видання «Цюрупинськ онлайн» Дмитро Воронов.

Нагадаємо, що Віталій Попов, кандидат від «Блоку Петра Порошенка» по виборчому округу №186, є головою Херсонського окружного адміністративного суду. Конкуренцію йому на окрузі складають Федір Негой, діючий парламентарій, член фракції партії «Удар», як тепер, так і на попередніх виборах -  самовисування.  А також  - міський голова м. Гола Пристань Анатолій Негра, який вперше висуває свою кандидатуру до Верховної Ради, він є кандидатом від Ліберальної Партії.

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.