У газеті, яку розповсюджують агітатори самовисуванця, члена партії ВО «Батьківщина» Володимира Токаря (округ № 158, центр – місто Білопілля), міститься купон на 10 % знижку для придбання товарів у магазині військового одягу та спорядження.

Зокрема, у публікації «Не словом, а ділом» («Ініціативи Володимира Токаря», № 1 від 03 жовтня 2014 року) розміщена пропозиція кандидата допомогти військовослужбовцям «зі свого округу» необхідними засобами оснащення. Також пропонується використати надрукований у газеті купон для отримання 10 % знижки всім, хто пред’явить його у зазначеному магазині.

kupon

Згідно ч.14 ст.74 Закону України «Про вибори народних депутатів України» такі дії є непрямим підкупом виборців. Адже «забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей».

Інші кандидати Сумської області теж використовують військову тематику у своїй агітації.

За коментарями звертайтеся:
 
Олександр Хоруженко,
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Сумській області
+380509120278
https://www.facebook.com/oleksandr.khoruzhenko
 
Ірина Стегній – прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+380663055190
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України.
Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.