23 вересня на сайті ЦВК у списках зареєстрованих кандидатів у народні депутати по 144-ому округу Полтавської області з’явився Сергій Чередніченко. Як помітили спостерігачі мережі ОПОРА, відомості про кандидата на сайті недостовірні.

На сайті центральної виборчої комісії зазначено, що Сергій Чередніченко працює начальником Державної служби з лікарських засобів у Львівській області. Проте кандидат у народні депутати неодноразово публічно заявляв про те, що давно не працює в цій структурі.

Цю інформацію підтвердила виконуючий обов’язки начальника Державної служби з лікарських засобів у Львівській області Надія Ізьо.

«Сергій Чередніченко звільнився з посади начальника 2 грудня 2013 за власним бажанням,» – повідомляє Надія Ізьо.

«Я дійсно не працюю начальником Державної служби з лікарських засобів у Львівській області з 2 грудня 2013. З тих пір я займаюся громадською діяльністю в Полтаві, про що і вказав у автобіографії, яку подавав до ЦВК на паперовому та електронному носіях. Швидше за все, це звичайний людський фактор – хтось помилився, коли вносив мої дані на сайт ЦВК», – підтвердив інформацію і сам кандидат у нардепи Сергій Чередниченко.

25 09 polt

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина,
прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Полтавській області
+380996744565
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.